Moderen til Utøya-offeret Diderik Aamodt Olsen troede hendes søn var død. Pludselig fik hun besked et opkald fra politiet, at hendes søn var på sygehuset. To timer senere ringede de dog tilbage og sagde, det var en fejl. I stedet var Diderik død.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>19-årige Diderik Aamodt Olsen blev skudt af Anders Behring Breivik på Utøya og døde. To dage efter massakren, da familien havde indstillet sig på, at Diderik var død, fik hans mor, Trine E. Aamodt, besked fra politiet om, at hendes søn lå på et sygehus. Det gjorde han bare ikke.

- Det er som om, at min søn døde to gange. Politiet siger, at vi ikke kan få indsigt i obduktionsrapporten og breve, fordi de er så optaget af at give 100 procent korrekt information. Det virker som om de lægger en tåge over de fejl, som de selv har lavet, siger Trine E. Aamodt til Aftenposten.no.

LÆS OGSÅ:

Sidste gang Diderik gav livstegn fra sig var fredag den 22. juli klokken 18, hvor han skrev en sms til sin far. Kort inden da havde han talt med sin mor, Trine, og fortalt, at han var i sikkerhed og politiet var på vej.

SE BILLEDERNE: Tragediens ofre - se billederne af de dræbte

Siden da hørte de ikke mere fra deres søn, der også var på listen blandt de savnede. Søndag den 24. juli får Trine E. Aamodt besked om, at alt håb er væk, og at hun må afgive en DNA-prøve, så hendes søn kan blive identificeret.

Samme søndag på vej fra informationsmødet på Sundvollen og hjem til Nesodden, hvor moderen og hendes samlever bor, får de dog imidlertid et kald fra politiet i Oslo. De fortæller, at Diderik ligger på et sygehus.

De stopper bilen langs motorvejen for at finde ud af hvilket hospital. En politibil kommer tilfældigvis forbi og standser, og da de hører sagen, vil de hjælpe med at finde ud af, hvor Diderik befinder sig.

To timer senere får de så meldingen om, at der er sket en fejl, og Diderik ikke er på et sygehus, men er blevet dræbt.

- Det er meget beklageligt. I denne sag havde vi fået lister fra Arbejdspartiet, hvor der stod, at det var bekræftet, han var på et sygehus. Den information bragte vi videre. Det skulle vi ikke have gjort. Efter denne episode er vi stoppet med at bruge listerne, skriver Unni Grøndal, pressechef i Oslos politidistrikt, i en e-mail til Aftenposten.no.

Det svar kan Trine E. Aamodt dog ikke bruge til noget, og hun siger til Aftenposten, at hun vil fortsætte sin jagt på et svar, indtil nogen er blevet stillet til ansvar.