Lyt til artiklen

En norsk frisør har gjort en usædvanlig god forretning.

En 49-årig nordmand fra byen Moss lidt syd for Oslo har om nogen forstået sig på at gøre forretning i frisørbranchen.

Frisøren ved navn Geir Monge har nemlig tjent 4.999.999 norske kroner på at sælge og købe den samme frisørsalon med fem års mellemrum. Beløbet svarer til lidt over 4,6 millioner.

Det skriver moss-avis.no.

I 2008 solgte han således den ene af sine to saloner i indkøbscenteret Mossporten til den konkurrerende kæde, Tango, for fem millioner norske kroner. De nye ejere kunne dog slet ikke få salonen til at løbe rundt, og derfor har de nu solgt salonen tilbage til Geir Monge - der lokalt kaldes frisørkongen - for et symbolsk beløb på en enkelt norsk krone.

Geir Monge er ikke overraskende svært tilfreds.

- Det er en god deal for mig, siger Geir Monge til moss-avis.no. Og den nye gamle ejer har omgående skabt resultater. Kunder kommer fra nær og fjern for at blive klippet hos frisørmogulen.

På bare en uge har Geir Monge hevet 145.000 norske kroner (ca. 135.000 danske kroner, red.) over disken i bytte for en tur under saksen.

- Mossporten har været et fantastisk sted at være for mig, siger Geir Monge, der sidste år havde en bruttoomsætning på 6.000.000 norske kroner i sin frisørvirksomhed.