Et meget sjældent håndskrevet digt af den jødiske pige Anne Frank, der er berømt for sin dagbog under Anden Verdenskrig, blev onsdag solgt på en auktion for 140.000 euro svarende til godt en million kroner.

Auktionen blev lukket efter kun to minutter, hvor der blev budt meget intenst på Bunn Kuyper auktionen i den hollandske by Haarlem.

Auktionshuset havde regnet med at få mellem 30.000 og 50.000 euro for værket.

Det menes, at Anne Frank skrev digtet den 28. marts 1942.

Omkring 20 samlere var til stede i auktionsrummet, som var fyldt op med antikke bøger, landkort og illustrationer. Nogle samlere fremsatte bud over telefonen eller var i kontakt med auktionarius online.

»Over de seneste 40 år er der kun fire eller fem dokumenter med teenagerens navn, som har været under hammeren,« sagde en af direktørerne hos Bubb Kuyper, Thys Blankevoort.

Digtet, som er på hollandsk, er dedikeret til "Kære Cri-cri." Det er skrevet med sort blæk på et stykke hvidt papir fra en noteblok.

Det er signeret "Til minde om, fra Anne Frank".

Digtet, som er på 12 linjer, blev skrevet i en poesibog, som tilhørte en ældre søster til Anne Franks bedste ven. Det er skrevet kun tre måneder før, hun og hendes familie indrettede deres skjulested i Amsterdam, hvor de i lang tid undgik nazisterne.

Anne Frank skrev "En ung piges dagbog" i sit skjulested i Prinsengracht 263 i Amsterdam, hvor hun levede sammen med syv andre personer fra juni 1942 til august 1944. Den er blevet solgt i over 30 millioner eksemplarer på 67 sprog.

Anne Frank og hendes familie blev stukket af personer, der holdt med nazisterne. Hun døde i en alder af 15 år i Bergen-Belsen koncentrationslejren i Tyskland i begyndelsen af 1945 - et år efter nazisterne tog hende til fange og kort før afslutningen på Anden Verdenskrig.

/ritzau/dpa