Han vandt og tabte, hvad der svarer til en årsløn på aktiemarkedet, mens konen var statsminister.

Op til flere gange.

Nu har den tidligere norske statsminister, Erna Solberg, lagt sin selvangivelser for hende og ægtemanden, Sindre Finnes, frem for årene 2013 til 2021.

Det skriver Dagbladet

Den tidligere norske statsminister, Erna Solberg, sammen med sin mand, Sindre Finnes, som hun er meget skuffet over.
Den tidligere norske statsminister, Erna Solberg, sammen med sin mand, Sindre Finnes, som hun er meget skuffet over. Foto: Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix
Vis mere

Finnes handlede aktier hele 3600 gange, mens konen var statsminister.

Erna Solberg har erkendt, at hun har været inhabil, mens han handlede.

I 2021 havde Finnes, ifølge sin selvangivelse, en aktiefortjeneste på 680.274 norske kroner. Oven i havde han en gevinst på salg af andre værdipapirer på 299.322 kroner og yderligere en indtjening på 64.933 på andre finansprodukter.

Og det er bare et af årene, som Dagbladet har fået lov til at kigge nærmere på.

I 2021 havde Finnes indtjening på 9,3 millioner norske kroner.

Solberg har tidligere fortalt, at hun ikke har stillet spørgsmål til, at Finnes formue har været støt stigende.

Hun har erkendt, at hun skulle have været mere opmærksom. Især fra 2019 til 2020, hvor ægtemandens indtjening pludselig steg med 1,4 millioner kroner.

På et pressemøde hvor Erna Solberg for første gang fortalte om mandens aktiehandel, sagde hun blandt andet:

»Sindre har ikke været ærlig overfor mig. Et sådan tillidsbrud er altid vanskeligt, og det er ekstra vanskeligt, når det sker i familien. Det gør ondt på mig at være så hård ved Sindre, som jeg er i dag. Men fordi vi har fælles økonomi er hans handlinger direkte påvirket af, hvordan jeg kan udføre mit job som politiker.«

Hun er meget skuffet over mandens handlinger.

»Man har jo ingen grund til at tro, at den man er glad for og bor sammen med, ikke skulle være åben og ærlig overfor dig. Den fornemmelse tror jeg, at vi alle har haft i livet,« siger hun.

Ægtemanden havde godt nok fortalt hende om aktiehandler. Men ikke om omfanget.

»Som alle kan se, er listen med handler omfattende. Sindre har handlet meget mere, end han har fortalt mig om. Det er alvorligt. Antallet af køb og salg betydelige,« siger Solberg, der står i spidsen for partiet Høyre.

Til E24 siger Sindre Finnes:

»Jeg er meget ked af, at jeg har bragt Erna i denne situation. Jeg har ikke været ærlig, hverken over for hende eller overfor Statsministeriets kontor. Det beklager jeg dybt.«