Da redaktører verden over - også i Danmark - mandag hørte historien om en far, der lod sin datter drukne i Dubai, fordi 'han ikke ville lade fremmede mænd røre hende', var det noget, der kunne få dem til tastaturet.

Historien, der oprindelig stammede fra den arabiske hjemmeside, Emirates 24/7, blev hurtigt delt af nyhedsbureauet Agence France Press, og derefter tog det fart. I en viral hvirvelvind kopierede først engelske Metro og Sky News artiklen, og sidehen hoppede de danske medier, blandt andet Jyllands Posten, BT, og TV2 på historien.

Læs også: Drama fanget på video: Baby-elefant bliver reddet fra den sikre drukne-død

Onsdag kom det så frem til alles chok, at historien slet ikke er en nyhed.

Begivenheden foregik tilbage i 1996 og er omtalt i et nyt interview lavet af Emirates 24/7, der spurgte en flok livreddere, om det vildeste de havde oplevet i deres karriere.

Læs også:

Engelske The Guardian skriver, at et site ved navn 'Monkey' opdagede, at der var noget luren ved 'nyheden'.

»Livredderne nævnte en sag om en mand fra asien, der forhindrede sin datters redning. Men der er en hage. Historien er fra 1996,« skriver sitet ifølge The Guardian.

Selv om historien ikke er en nyhed, kan I alligevel få den genopfrisket her:

Den 20-årige datter var ved at drukne og råbte efter hjælp. Livredderne på stranden i Dubai var naturligvis vakse og ilede af sted til den 20-årige kvinde. Men det var faderen ikke vild med.

Livredderne fik fat i kvinden og var i gang med at trække hende i land, da hendes far modsatte sig redningsaktionen, fordi de mandlige livreddere ikke måtte lægge hånd på hende. Faderens styrke forhindrede reddernes arbejde, og så druknede datteren på tragisk vis.

Historien stammer altså fra 1996.