23 personer blev mandag dræbt ved to skudepisoder i Nigeria. 18 mistede livet, da en gruppe formodede militante islamister åbnede ild mod en markedsplads i den nordøstlige del af landet, oplyser en lokal embedsmand dagen derpå.

Angrebet var rettet mod lokale jægere, som solgte abe- og svinekød, som muslimer har strenge forbud mod at indtage.

- Bevæbnede mænd, som vi mistænker for at være medlemmer af Boko Haram (militant islamistisk gruppe, red.) ankom til markedet i byen, hvor de skød og dræbte 13 lokale jægere på stedet, mens fem andre døde af deres skader på hospitalet, siger den lokale regeringsleder Alhaji Abba Ahmed ifølge Reuters.

Medlemmer af Boko Haram praktiserer en streng fortolkning af islam, og de ønsker at omdanne Nigeria, der er splittet mellem kristne og muslimer, til en islamistisk stat.

Årsagen til skudepisoden kendes endnu ikke, men Nigeria har planer om at sende 1200 soldater til Mali, hvor Frankrig har indledt en offensiv mod militante oprørere med forbindelse til al-Qaeda.

Tirsdag aften kom der meldinger om endnu en skudepisode i Nigeria, denne gang blev fem personer dræbt af bevæbnede personer på motorcykler i byen Kano, mens to andre blev såret. Det er usikkert, hvem der stod bag.

BNB/Reuters

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.