Storbyen New York City har siden tirsdag været indhyllet i et tæppe af røg.

Røgen stammer fra de store skovbrande, der hærger Canada.

Onsdag var sigtbarheden så ringe, at Federal Aviation Administration (FAA) stoppede fly på vej til New Yorks La Guardia-lufthavn, mens fly til Newark-lufthavnen er blevet beordret til at flyve langsommere, skriver CNBC.

FAA har ansvaret for at regulere og overvåge civil luftfart i USA.

Indbyggerne i New York City skal døje med den voldsomme forurening fra skovbrandene indtil søndag, forudser meteorologerne.
Indbyggerne i New York City skal døje med den voldsomme forurening fra skovbrandene indtil søndag, forudser meteorologerne. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Mere end 1.400 fly er blevet forsinket ifølge hjemmesiden FlightAware.

»FAA har valgt at regulere trafikken til New York-området på grund af nedsat sigtbarhed som følge af røg fra skovbrande,« lyder det i en erklæring fra FAA.

Klokken 20.30 dansk tid var den gennemsnitlige forsinkelse på 119 minutter for fly til La Guardia.

I Newark lufthavn var den gennemsnitlige forsinkelse på 82 minutter.

Det er røgen fra mere end 150 skovbrande, der har ramt den amerikanske østkyst.

Skovbrandene har i år været mere omfattende end normalt. Det hårdest ramte område er omkring Quebec i det sydøstlige Canada.

Onsdag eftermiddag var luftforurening i byen så slem, at den kun er overgået af luftforureningen i indiske New Delhi og Dhaka i Bangladesh.

Det var dog en forbedring i forhold til tirsdag, hvor New York City var verdens mest forurenede storby.

Det skriver New York Post på baggrund af oplysninger fra websiden IQAir, som måler luftforurening.

Også den amerikanske hovedstad Washington, D.C. døjer med forureningen fra skovbrandene.
Også den amerikanske hovedstad Washington, D.C. døjer med forureningen fra skovbrandene. Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

New Yorks borgmester, Eric Adams, var tirsdag ude og opfordre indbyggere med hjerte- eller åndedrætsproblemer til begrænse udendørsaktiviteter mest muligheder.

Det tykke røgtæppe forventes at blive liggende frem til på søndag.

I den amerikanske storby Philadelphia har myndighederne opfordret folk til at forblive inden døre og undgå anstrengende aktiviteter, hvis de er tvunget til opholde sig udenfor.

Skolerne  i New York City og Washington, D.C. har valgt at aflyse udendørs aktiviteter på grund af luftforureningen, skriver CNN.