Ambulancer holder i kø uden for Franklin Regional High School i Murrysville, Pennsylvania, efter knivdramaet på skolen.
Ambulancer holder i kø uden for Franklin Regional High School i Murrysville, Pennsylvania, efter knivdramaet på skolen. Foto: REUTERS/WPXI/Handout via Reuters
Det var en bare 16 år gammel high school-elev, der tidligt onsdag morgen stod bag USAs seneste skolemassakre. Det skriver hjemmesiden msnbc.com
 
Klokken 7:13 (lokal tid) løb den unge mand ned ad gangen på Franklin Regional Senior High School 25 kilometer fra den amerikanske storby, Pittsburgh. Ifølge øjenvidner stak han alle, han kom i nærheden af med sine knive.

Massakren fortsatte i adskillige klasseværelser.

Og før gerningsmanden blev overmandet, lagt i håndjern og anholdt, var mindst 19 elever og én voksen såret.

Bare minutter efter massakren startede, var en anden elev hurtigt til at trykke på brandalarmen. Derfor blev politiet øjeblikkeligt tilkaldt. Og allerede før ordensmagten ankom, greb skolens sikkerhedsvagter og personale ind.

Det var netop en af skolens sikkerhedsfolk, der blev såret (i maven), da han overmandede den endnu uidentificerede gerningsmand. Og ifølge msnbc.com var flere elever og lærere hurtige til at lægge pres på diverse knivsår og derved redde liv.

Ifølge læger på et lokalt hospital blev ofrene stukket i både mave, ryg, hals og arme. Flere er såret alvorligt. Og lige nu er mindst fire ofre på operationsbordet.   

Ved en pressekonferrence klokken 18:00 dansk tid fastslog en talsmand for skolen, at alle ofre nu er uden for livsfare. Og det blev fastslået, at skolens sikkerhedsforanstalsninger fungerede efter planen.  

Massakren startede en halv time, før dagens undervisning gik i gang. Alle eleverne var således endnu ikke mødt. Og skolen vil være lukket i mindst fire dage. 

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.