Hug hånden af en tyv. Jøder forsøger sammen at overtage verden. Det er beskeder, som elever på islamiske skoler over hele Storbritannien får, når de går til undervisning, har BBC investigation fundet frem til.

Omkring 5000 elever mellem seks og 18 år bliver undervist i sharialovgivningens straffe ud fra bøger, som påstår, at ikke-muslimer og de, der ikke tror på islam, bliver underkastet helvedesild i døden.

En lærebog for 15-årig anbefaler, at "tyve får skåret hænderne af ved første lovovertrædelse og deres fødder ved efterfølgende lovovertrædelser".

"En tyvs specifikke straf er at skære hans højre hånd af ved håndleddet. Så bliver det ætset for at forhindre ham i at forbløde", lyder tilføjelsen.

De yngre elever bliver advaret om, at straffen for homoseksualitet af nogen som helst art er døden ved stening, at blive brændt på et bål eller at blive kastet ned fra en klippe.

Også jøderne får en hård medfart. Eleverne lærer, at jødernes mål er at "få kontrol over verden og dens ressourcer".

Skolerne er en del af organisationen Saudi Students Club and Schools in the UK and Ireland. BBC-programmet tilføjer også, at en af skolerne i London er ejet af den saudiarabiske regering.

Undervisningsminister Michael Gove forklarer BBC, at han ikke ubetinget går ind i sagen.

- Jeg har intet behov for eller ønske om at blande mig i de beslutninger, som den saudiarabiske regering tager i deres eget skolesystem, siger han og fortsætter:

- Men jeg vil gøre klart, at vi ikke kan have, at antisemitisk materiale af nogen art bliver brugt på engelske skoler. Ofsted (som er Storbritanniens uddannelsesvagthund, red.) giver mig snart en orientering, siger han.

/ritzau/AFP