Reaktionerne udeblev ikke, da den danske Kennedy-ekspert og øjenlæge Jens Thygesen i sidste uge til bt.dk fortalte om sit sensationelle fund af den snigskytte, som efter hans og manges mening dræbte John F. Kennedy den 22. november 1963.

Nogle afviste hånligt hans teori, andre kaldte den en gammel nyhed. De fleste var fascinerede.

Men nu tyder noget på, at nyt bevismateriale er på vej, som kan underbygge hans fund og teori.

Ifølge hjemmesiden thewrap.com er der nemlig dukket en ny stump film op, som for alvor gør op med den officielle udlægning af mordet: at Lee Harvey Oswald alene stod bag.

US-KENNEDY-PORTRAIT


På filmen skulle man efter sigende tydeligt kunne se, at der befinder sig en skytte på 'The Grass Knoll', græshøjen på Dealey Plaza i Dallas, hvor Kennedy blev skudt.

Det er en succesfuld Texas entreprenør, som har købt den aldrig offentliggjorte film af en tv-producer fra Houston. Han har i 40 år holdt de dyrebare stimler under lås og slå, men mente, at tiden nu var inde til at bringe den frem i lyset.

Men indtil videre er det kun ganske få mennesker, som rent faktisk har set filmen. Entreprenøren, Stephen Bowen, prøver at få den solgt for højeste bud og forhandler ifølge thewrap.com med store kanoner som CNN, Fox News og Reuters.

Fra de få som har set filmen, forlyder det, at den skulle være en sammenlægning af alt filmet materiale fra dagen og tidspunktet for Kennedys død, inklusive de berømte Zapruder-optagelser.

Netop sidstnævnte optagelser er vist på tv igen og igen har været en vigtig brik i Warren kommissionens konklusion. Men konspirations-teoretikere har altid tillagt det enorm betydning, at de afgørende 'billeder' på mystisk vis var forsvundet.

Disse billeder skulle ligeledes indgå i den nye film.