En slikskandale kan være under opsejling i Sverige, hvor to chefer hos fabrikanten Cloetta blev anholdt tirsdag af det svenske bagmandspoliti, Ekobrottsmyndigheten, efter adskillige ransagninger.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Baggrunden for anholdelserne er ifølge politiet, at personer i ledende stillinger hos Cloetta, der mest af alt er kendt for deres skumfidusbil 'Bilar', angiveligt skulle have begået insiderhandel og solgt aktier for i alt 1,5 millioner svenske kroner kort før, selskabet udsendte en såkaldt resultatvarsel.

Ifølge svenske Expressen lød det i varslet, at resultatet for tredje kvartal i 2017 ville være 40-50 millioner svenske kroner lavere end tilsvarende periode året forinden. Efter varslen, som Cloetta sendte ud den 14. september, faldt aktien med flere procent - fra 30,90 svenske kroner til 27,60 svenske kroner per aktie da børsen lukkede.

»Desværre kan vi på nuværende tidspunkt ikke give flere detaljer i sagen, af hensyn til efterforskningen og de involverede personer,« siger Jonas Myrdal, der er anklager hos det svenske politi, i pressemeddelelsen.

De to chefer er igen blevet løsladt, men er ifølge politiet i Sverige stadig under mistankefor for insiderhandel.

Tirsdag kunne Cloetta selv oplyse, at de havde modtaget oplysningerne, som førte til anholdelserne af en »række personer«.

»Cloetta vil samarbejde med Ekobrottsmyndigheten i de indledende undersøgelser. Cloetta har tidligere på eget initativ ved advokatfirmaet Cederquist gennemført en undersøgelse af aktiesalg,« skriver Cloetta ifølge Expressen i en pressemeddelelse.