Mel Greig og Michael Christian gav her til morgen deres første interview, siden en sygeplejerske begik selvmord, efter at de to radioværter lavede telefonfis med hospitalet, hvor Kate Middleton var indlagt.
Mel Greig og Michael Christian gav her til morgen deres første interview, siden en sygeplejerske begik selvmord, efter at de to radioværter lavede telefonfis med hospitalet, hvor Kate Middleton var indlagt. Foto: CHANNEL NINE

Radioværterne Michael Christian og Mel Greig har givet deres første interview, siden de lokkede følsomme oplysninger om hertuginde Kate Middletons graviditet ud af sygeplejersken Jacintha Saldanha. Tre dage efter begik hun selvmord

- Jeg har ikke kunnet tænke på andet, siden det skete. Jeg husker, at mit første spørgsmål var: Var hun mor?, siger en grædende Greig i tv-programmet 'A Current Affair', der blev sendt på Channel 9 mandag morgen dansk tid.

- Det føles ikke virkeligt. Vi kunne slet ikke forestille os, at sådan noget kunne ske efter en telefonfis. Det her skulle ikke ske, fortsætter hun.

De to radioværter er blevet udsat for hård kritik fra hele verden, efter telefonfisen med sygehuset, hvor gravide Kate var indlagt med en slem morgenkvalme. Michael Christian og Mel Greig udgav sig for at være Dronning Elizabeth og Prins Charles, hvilket sygeplejersken hoppede på og stillede telefonen videre til en kollega. Tre dage efter blev hun fundet død nær sygehuset i fredags.

- Vi regnede slet ikke med, at det ville virke. Vi troede, at hundredvis af folk ville have prøvet på det samme inden os. Vi ville, at de skulle lægge på som følge af vores fjollede stemmer, siger Mel Greig.

- Der var ingen ondskab i opkaldet. Vi forsøgte ikke at grave oplysningerne frem eller gøre nogen kede af det. Vi havde bare en idé om, at det skulle være en enkel, harmløs telefonsamtale. Vi troede, det ikke skulle vare længere end 30 sekunder, og vi troede, at de ville lægge på, og så var det det, siger Michael Christian i interviewet.

Radioværter

BRITAIN ROYALTY

De fortæller begge, at de er fuldstændig ødelagte, fortvivlede og sønderknuste på grund af tragedien.

- Der er intet, der kan få mig til at føle værre, end jeg føler nu. Vi er så kede af det, der er sket for familien. Jeg kan ikke lade være med at tænke på dem. Jeg er ødelagt på deres vegne og føler for dem, siger Mel Greig grådkvalt i interviewet.

Har I forsøgt at kontakte familien?

- Vi synes ikke, at det er passende at gøre endnu. Men det her er, hvor vi gerne vil sige til dem, at vi tænker på dem. Hvis vi kunne ringe til dem, ville vi række en hånd ud til dem, siger Mel Greig.

Siden har chefredaktøren af mediegruppen Southern Cross Austereo, der ejer radiostationen 2DayFM, hvor de to radioværter arbejder, nægtet at undskylde. Der er nemlig ikke blevet begået noget ulovligt, og han mener at også Christian og Greig er ofre i sagen.

- De her personer er ikke maskiner. De er mennesker. Det, der skete, er frygtelig tragisk. Vi er utroligt kede og præget af det, der er sket, siger Rhys Holleran.

Mange har efterfølgende ønsket radioværterne fyret, ligesom flere annoncører har stoppet deres samarbejde med radiostationen.

Det er endnu uvist, om telefonfisen var den direkte årsag til selvmord.

Se interviewet med de to radioværter HER (eksternt link)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.