Det formodede terrorangreb, som sidste uge blev forpurret af civile om bord på et tog i det nordlige Frankrig, har fået EUs transportministre til at bringe togsikkerhed på banen ved et møde i oktober.

EU-landene vil nu gennemgå sikkerheden på de europæiske jernbanestrækninger - særligt de internationale højhastighedslinjer. Det sker, efter fredagens forpurrede angreb i et tog, der havde retning mod Paris fra Amsterdam.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters forventes det, at EUs transportministre vil diskutere sikkerhedsspørgsmålet ved et møde først i oktober, fortæller Jakub Adamowicz, en talsmand for Europa-Kommissionen, på et pressemøde.

Jakub Adamowicz vil ikke kommentere, hvorvidt planen er, at togpassagerer i fremtiden skal fremvise ID eller gennemgå sikkerhedstjek, før man går om bord på tog på udvalgte ruter. Talsmanden oplyser dog, at »sikkerhedsspørgsmålet nu bliver revideret« på trods af, at en arbejdsgruppe, der blev nedsat i 2012, kun oplever en »moderat interesse« for, at der bliver lavet store forandringer på området.

Adspurgt om, hvorvidt man i fremtiden kan forvente »lufthavnslignende tilstande« for togpassagerer, svarede Adamowicz:

»Der er et spørgsmål om proportionalitet for hver transportform«.

Rejsende på passagertog via tunnelen mellem Frankrig og Storbritannien skal allerede i dag gennemgå sikkerhedstjek.

Jakub Adamowicz sagde på pressemødet, at strammere sikkerhed vil bremse boarding-hastigheden og give omkostninger og logistiske problemer.

Han understregede også, at det er vigtigt for EU-landene ikke at indføre kontroller, som i sidste ende giver bagslag.