Der er fortsat ikke fundet en løsning for de 27 nødstedte migranter, som blev reddet på opfordring fra Malta og siden har været på skibet Maersk Etienne.

Migranterne har været om bord på skibet i snart fire uger. Det må ikke lægge til land med migranterne, fordi Malta nægter at tage imod dem. Søndag er situationen eskaleret yderligere.

Det skete, da tre migranter sprang over bord søndag morgen.

Det fremgår af et opslag på Twitter fra Maersk Tankers, der er et af verdens største rederier inden for transport af olie og gas, at besætningen handlede hurtigt, og at de reddede personer nu får den fornødne pleje.

Billedet her viser migranterne, inden de blev reddet af Maersk Etienne ud for Maltas kyst. Om bord i båden var 27 migranter, heriblandt en gravid kvinde og et barn.
Billedet her viser migranterne, inden de blev reddet af Maersk Etienne ud for Maltas kyst. Om bord i båden var 27 migranter, heriblandt en gravid kvinde og et barn. Foto: Kai von Kotze/Sea Watch
Vis mere

Det vides ikke, om det var et forsøg på at nå til land på den sydeuropæiske østat Malta.

Den 4. august bad et maltesisk redningscenter mandskabet om bord på Maersk Etienne, der sejler under dansk flag, om at sejle gruppen af migranter til undsætning i Middelhavet.

Dagen efter reddede Maersk Etienne de 27 migranter op fra en jolle i Middelhavet – heriblandt et barn og en gravid kvinde.

Få minutter senere sank jollen, og migranterne har siden levet på skibet under, hvad Robert Mærsk Uggla, administrerende direktør for A.P. Møller Holding og barnebarn af Mærsk Mc-Kinney Møller, beskriver som 'uacceptable leveforhold'.

Den 4. august bad et maltesisk redningscenter Mærsk-skibet Maersk Etienne om at sejle hen til 27 migranter, som var om bord på en lille motorbåd – den båd, man kan se på dette billede. Dagen efter reddede Maersk Etienne de 27 migranter op fra båden – heriblandt et barn og en gravid kvinde.
Den 4. august bad et maltesisk redningscenter Mærsk-skibet Maersk Etienne om at sejle hen til 27 migranter, som var om bord på en lille motorbåd – den båd, man kan se på dette billede. Dagen efter reddede Maersk Etienne de 27 migranter op fra båden – heriblandt et barn og en gravid kvinde. Foto: Handout .
Vis mere

Christian M. Ingerslev, der er administrerende direktør i Maersk Tankers, har, ligesom Robert Mærsk Uggla, taget bladet fra munden for at beskrive den krise, der lige nu foregår om bord på Maersk Etienne.

'Det er en af livets regler på havet, at man reagerer på dem, der er i nød, og det har vi altid gjort, og det vil vi blive ved med,' lyder det i et opslag fra Christian M. Ingerslev, som han har skrevet på sin LinkedIn-side.

'Manglen på svar fra de relevante myndigheder på at finde en hurtig og sikker afstigning af de 27 mennesker, vi reddede, er bekymrende. Folket, besætningen og fartøjet er lammede. Vi har brug for handling,' skriver Christian M. Ingerslev, der er administrerende direktør for Maersk Tankers, på LinkedIn.
'Manglen på svar fra de relevante myndigheder på at finde en hurtig og sikker afstigning af de 27 mennesker, vi reddede, er bekymrende. Folket, besætningen og fartøjet er lammede. Vi har brug for handling,' skriver Christian M. Ingerslev, der er administrerende direktør for Maersk Tankers, på LinkedIn. Foto: THOMAS LOHNES
Vis mere

'Manglen på svar fra de relevante myndigheder på at finde en hurtig og sikker landsætning af de 27 mennesker, vi reddede, er bekymrende. Folket, besætningen og fartøjet er lammede. Vi har brug for handling,' lyder det videre i opslaget.

Migranterne blev samlet op i tunesisk farvand, men det var Maltas kystvagt, der bad Mærsk hjælpe.

Migranterne har siden 5. august levet på skibet under, hvad Robert Mærsk Uggla, administrerende direktør for A.P. Møller Holding og barnebarn af Mærsk Mc-Kinney Møller, beskriver som »uacceptable leveforhold«. 
Migranterne har siden 5. august levet på skibet under, hvad Robert Mærsk Uggla, administrerende direktør for A.P. Møller Holding og barnebarn af Mærsk Mc-Kinney Møller, beskriver som »uacceptable leveforhold«.  Foto: THOMAS LOHNES
Vis mere

Skibet har en besætning på 21 mand, som egentlig var på vej til Tunesien, men det har siden 5. august ligget ud for Malta med en uafklaret situation.

Den danske regering har tidligere på ugen udtalt, at man for alt i verden vil undgå, at migranterne kommer til Danmark.

Der er nedsat en dansk arbejdsgruppe, der arbejder på en løsning.