FNs Sikkerhedsråd opfordrer de stridende parter i Gazastriben til at overholde den skrøbelige våbenhvile.

ISRAEL: FNs Sikkerhedsråd har en klar opfordring til parterne i konflikten i Gaza, efter at en våbenhvile onsdag aften trådte i kraft: Hold fast i den.

- Medlemmerne af rådet opfordrer parterne til at overholde aftalen og til at være seriøse omkring at gennemføre dens bestemmelser i god tro, står der i en udtalelse fra Sikkerhedsrådet.

Mens den israelske hær og medlemmer af den palæstinensiske oprørsbevægelse i de seneste otte dage har bekæmpet hinanden med voldelige midler, har medlemmerne af Sikkerhedsrådet kæmpet en kamp på ord.

Rådet har været splittet omkring en fælles udtalelse, der skulle fordømme den eskalerede konflikt i Gazastriben. Medlemslandene har ikke været i stand til at blive enige om reaktion, ifølge FN-kilder fordi USA har strittet imod en udtalelse, der set med amerikanernes øjne, ikke var kritisk nok over for Hamas’ mange raketangreb.

Det truede med at udvikle sig til et mindre diplomatisk slagsmål mellem Rusland og USA, der begge er permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet. Men med våbenhvilen er der lagt låg på uenigheden, og det er et enigt Sikkerhedsråd, som opfordrer parterne i Mellemøsten til ikke at bryde våbenhvilen.

Den er blandt andet blevet en realitet på baggrund af et stort arbejde fra Egypten, som får stor ros i udtalelsen fra Sikkerhedsrådet:

- Medlemmerne af rådet finder indsatsen fra den egyptiske præsident, Mohamed Morsi, meget prisværdig, lyder det.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.