Den demokratiske senator Elizabeth Warren opfordrer Kongressen til at indlede en rigsretssag mod præsident Donald Trump,

Det er på baggrund af den såkaldte Mueller-rapport, at senatoren og præsidentkandidaten Elizabeth Warren vil have den amerikanske kongres til indlede sagen mod Donald Trump.

På Twitter skriver Elizabeth Warren:

'Alvoren af denne forseelse kræver, at embedsmænd i begge partier tilsidesætter deres politiske tilhørsforhold og gør deres forfatningsmæssige pligt. Det betyder, at Kongressen bør indlede en rigsretssag mod præsidenten,' lyder det i et tweet.

Hun tilføjer, at USA som land ikke kan overse Trumps bestræbelser på at hindre undersøgelsen af hans 'egen illoyale opførsel'.

Hun skriver videre, at Mueller-rapporten konkluderer, at Donald Trump i forbindelse med valget i 2016 hilste hjælpen fra en udenlandsk regering velkommen.

I Mueller-rapporten konkluderes det blandt andet, at der var tråde mellem Trumps kampagnestab og Rusland.

Trådene vurderes imidlertid ikke til at være stærke nok til at dømme Trump for at have samarbejdet med russerne.

Hidtil er det dog kun en censureret udgave af Mueller-rapporten, der er blevet frigivet.

Tidligere fredag efterlyste Jerrold Nadler, der står i spidsen for retsudvalget i Repræsentanternes Hus, den ucensurerede udgave af rapporten.

»Mit udvalg har behov for, og har ret til, den fulde version af rapporten og det bagvedliggende bevismateriale i overenstemmelse med tidligere praksis,« lyder det i en udtalelse fra Jerrold Nadler.

Visse dele af rapporten er udeladt i den udgave, som justitsminister William Barr har udleveret til Kongressen. Det gælder blandt andet vidneudsagn.

Det er almindeligt at udelade den slags oplysninger, men en dommerkendelse kan åbne adgang til det fulde materiale.

Rapporten, der blev offentliggjort torsdag morgen dansk tid, konkluderer, at der har været tråde mellem Trumps kampagnestab og Rusland, men konkluderer samtidig, at trådene ikke er nok til at dømme præsidenten for at have samarbejdet med russerne.

Den 448 sider lange rapport er blevet offentliggjort efter 22 måneders arbejde.

Umiddelbart efter lagde Donald Trump et billede på Twitter, hvor han skrev, at der ikke har været noget samarbejde, og at der heller ikke været forsøg på at forhindre arbejdet med rapporten.