YEMEN: Otte soldater mistede mandag livet, da en selvmordsbomber udløste sin sprængladning som en hævnaktion mod yemenitiske styrker. Tidligere på dagen var en al-Qaeda-højborg, hvor tre vestlige gidsler blev holdt fanget, blevet angrebet af hæren. For at hævne hærens aktion kørte en selvmordsbomber en bil lastet med sprængstoffer ind i en militær kontrolpost i byen Radda.

Lokale regeringskilder oplyser til Reuters, at hæren indledte sin offensiv tidligt mandag, efter at de militante islamister havde nægtet at frigive gidslerne; et finsk par og en østrigsk mand, der havde studeret arabisk i Yemen. De blev i sidste måned kidnappet af stammefolk i hovedstaden Sanaa og efterfølgende solgt til en gruppe med forbindelse til al-Qaeda.

Det sker jævnligt, at vesterlændinge bliver kidnappet i Yemen, hvor al-Qaeda på Den Arabiske Halvø huserer. Vesten betragter denne forgrening af al-Qaeda som en af de mest farlige dele af terrornetværket. USA har sat ind med adskillige droneangreb mod grupperingen, men ifølge Reuters har gruppen stadig stor indflydelse i Yemen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.