Tip BT: Er du i Ansbach, eller kender du nogen, der er? Så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til os på 1929@bt.dk eller via vores Facebook-side

En 27-årig mand fra Syrien formodes at stå bag en bombe, der søndag aften detonerede i den sydtyske by Ansbach.

Det siger delstaten Bayerns indenrigsminister, Joachim Hermann, på et pressemøde natten til mandag.

Foto: MICHAELA REHLE
Vis mere

Søndag aften blev syreren dræbt af eksplosionen nær indgangen til en musikfestival i byen. Ifølge ministeren havde manden forsøgt at komme ind på festivalområdet, men var blevet afvist, fordi han ikke havde en billet.

12 andre mennesker blev såret, da eksplosionen fandt sted foran en vinbar i byens centrum kort efter klokken 22.

Ifølge indenrigsminister Joachim Hermann er det uklart, om manden forsøgte at begå selvmord eller "havde til hensigt at tage andre med sig i døden".

»Gerningsmanden havde en ryksæk med sprængstoffer og en masse skrape metaldele. Indholdet af rygsækken kunne have dræbt og såret mange flere mennesker. Derfor må vi antage, at det ikke udelukkende var et selvmord, men at han øsnkde at tage så mange mennesker med sig, som muligt,« siger Hermann på pressemødet.

»Min egen personlige holdning er, at jeg desværre tror, at meget peger i retning af, at et islamistisk selvmordsangreb har fundet sted her,« siger Joachim Hermann.

Indenrigsminister i Bayern, Joachim Herrmann, talte natten til mandag om det formodede selvmordsangreb i den sydtyske by Ansbach.
Indenrigsminister i Bayern, Joachim Herrmann, talte natten til mandag om det formodede selvmordsangreb i den sydtyske by Ansbach. Foto: MICHAELA REHLE
Vis mere

Manden kom til Tyskland for to år siden og søgte om asyl i landet. Ansøgningen blev afvist for et år siden. Han har dog opholdt sig i Tyskland siden på grund af situationen i Syrien.

»Det er frygteligt, at nogen misbruger muligheden for at få beskyttelse på denne måde. Det er jeg forfærdet over. Vi må gøre, hvad vi kan, så den type vold begået af asylansøgere, der er kommet til vores land, ikke spredes yderligere,« siger Hermann.

Foto: DANIEL KARMANN
Vis mere

Den 27-årige mand har to gange forsøgt selvmord og havde derfor tilknytning til et psykiatrisk hospital ifølge Joachim Hermann.

Hans motiv er endnu ikke fastlagt, men efterforskere undersøger blandt andet, om der kunne være forbindelse til en islamistisk gruppe.

»Den mulighed må i det mindste ikke blive udelukket,« siger Joachim Hermann.

For eksempel vil der blive set nærmere på, hvem syreren har kommunikeret med.

Foto: DANIEL KARMANN
Vis mere

Politiet i Bayern har på Twitter desuden opfordret folk til at sende eventuelle billeder og videoer, som de måtte have optaget ved gerningsstedet.

Eksplosionen sker, samme dag som en syrisk flygtning bevæbnet med machete dræbte en kvinde og sårede to andre mennesker i byen Reutlingen i det sydlige Tyskland.

For to dage siden skød en tysk-iransk mand omkring sig i München og tog livet af ni mennesker foruden sig selv.

Mandag aften angreb en 17-årig dreng togpassagerer med en økse og en kniv. Fem blev såret, heraf fire alvorligt. Det skete i byen Würzburg, der ligeledes ligger i det sydlige Tyskland.

/ritzau/