Lyt til artiklen
Fire til fem sultne ulve nærmede sig mandag en landsby i Xinjiang-provinsen i Kina. Ulvene var på jagt efter får og lam, men fik i stedet kløer og tænder i seks landsbyboere, der forsøgte at få de vilde dyr væk.

Det skriver South China Morning Post.

Ingen af de sårede fik livstruende skader, men to blev indlagt på hospitalet efterfølgende.

Ulve angriber sjældent mennesker, men angrebet har en naturlig forklaring, ifølge en kinesisk professor.

Yang Weikang, professor og biolog ved Xinjiang Institute of Ecology and Geography, fortæller, at flere og flere konfrontationer mellem mennesker og vilde dyr i området har indskrænket dyrenes naturlige jagtområder og deres mulighed for at finde føde.

- Store landbrugsområder, minedrift og vejarbejde får ulvene til at søge i større områder efter føde, siger han til People's Daily.

5.000 kvæg bliver hvert år slået ihjel af ulve i Kina, ifølge South China Morning Post. Oplysningerne stammer fra regeringen.

Avisen beretter desuden, at landet tidligere har haft en af verdens største befolkninger af ulve, men ulvene er blevet jagtet til nær udryddelse i 70'erne. Siden er der kommet forbud mod jagt af ulve, og der er blevet vedtaget love, der sikrer beskyttede græsområder til vilde dyr, og det har fået ulvepopulationen på ret køl igen.