Skovbrande hjulpet af kraftige vinde fra en fjern orkan har efterladt et populært turistområde på Hawaii totalt forkullet.

Allerede onsdag blev det bekræftet, at seks mennesker havde mistet livet i forbindelse med skovbrande, som var kommet ud af kontrol på øen Maui i Hawaii.

Adskillige mennesker flygtede desuden ud i vandet for at undslippe røg og flammer, rapporterer Reuters.

Og stille og roligt bliver det nu klart og tydeligt, at brandene har efterladt historiske ødelæggelser på øen.

Kortet viser Lahaina på den vestlige side af øen Maui, Hawaii.
Kortet viser Lahaina på den vestlige side af øen Maui, Hawaii. Foto: Google Maps
Vis mere

Flere tusind mennesker blev evakueret fra turistområdet Lahaina, som ligger ud til vandet på den vestlige side af Maui.

Adskillige kvarterer er brændt ned til grunden på den vestlige side af øen, som nærmest var afskåret fra resten, da kun en enkelt hovedvej var åben. 

Også havnen og flere omkringliggende områder er ramt af omfattende ødelæggelser.

»Vi har lige haft den værste katastrofe, jeg nogensinde har set,« siger en beboer i Lahaina, Mason Jarvi, som nåede at flygte, til Reuters.

»Hele Lahaina er brændt ned til grunden. Det er som en dommedag,« tilføjer han.

Fotos taget fra luften over Lahaina viser den massive ødelæggelse forårsaget af skovbrande, der fik god næring fra kraftig vind.
Fotos taget fra luften over Lahaina viser den massive ødelæggelse forårsaget af skovbrande, der fik god næring fra kraftig vind. Foto: Richard Olsten/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Lahaina er den største turistattraktion på Maui, hvor der bor i alt omkring 166.000 mennesker. Byen er hjem til adskillige store hoteller.

Maui blev ramt af tre forskellige naturbrande, som opstod tirsdag aften. De kom ud af kontrol, da flammerne blev hjulpet på vej af kraftig vind fra en fjern orkan.

Brandene har desuden bredt sig til en nærliggende ø, Big Island, som ligger sydøst for Maui, og som er Hawaii-øgruppens største.