Den dømte læge brugte masker for at maskere sig selv på den lange køretur fra Stockholm til bunkeren i Skåne. 
Den dømte læge brugte masker for at maskere sig selv på den lange køretur fra Stockholm til bunkeren i Skåne. 

Med ansigtet skjult af et slør og øjnene slået ned mødte en kvinde mandag formiddag op i Stockholms tingsrätt. For første gang skulle hun igen se den læge, der er tiltalt for i seks dage i september at have bedøvet hende, voldtaget hende og holdt hende fanget i en hjemmelavet bunker.

Tidligere har lægens forsvarsadvokat Mari Schuab forklaret, at han var motiveret til at begå den uhyggelige forbrydelse, fordi han var ulykkelig og alene.

»Han havde ingen kæreste. Han byggede ejendommen op og bragte derefter en kvinde dertil, der skulle være hans kæreste. Han ønskede sig en at leve med,« fortalte hun.

Det samme gentog hun mandag i Stockholms tingsrätt, da retssagen begyndte.

»Årsagen er, at min klient desperat ville have sig en livspartner,« sagde hun ifølge Expressen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bunkeren, som den svenske læge brugte til at holde en kvinde i trediverne fanget i seks dage.Foto: Svensk politi

Bunkeren

Ville ikke gøre hende fortrød

Hvor sagens anklager Peter Claesson mener, at den 38-årige læge mødte op med champagne og jordbær dyppet i sovemiddlet Rohypnol hos kvinden, voldtog hende, spændte hende fast til en seng i bunkeren og forberedte en 'sexkontrakt', han ville have sit offer til at underskrive, fastholder lægen selv, at han aldrig har voldtaget kvinden.

Han erkender, at han har frihedsberøvet hende, men han nægter sig skyldig i voldtægt og kidnapning.

»Han har aldrig villet gøre hende fortræd eller tvinge hende til noget. Det er der, anklagerens og min opfattelse af sagen adskiller sig fra hinanden,« siger Mari Schaub.

Bunkeren

'Ikke en kæreste i almindelig forstand'

Under et forhør med politiet, indrømmede lægen angiveligt også selv, at hans plan var at få en kæreste ved at bortføre kvinden og holde hende i den hjemmelavede bunker.

Det skriver Expressen, der har fået indsigt i den mere end 600 sider lange politiundersøgelse, der danner grundlaget for retssagen.

»Ja, det var det vel, ja, det kan man kalde en kæreste med det bedste ord,« lød det fra lægen under forhøret.

»Du ville have hende med til Skåne for, at hun skulle blive din kæreste?« spurgte forhørslederen.

»Ja, nu bliver det ikke en kæreste i almindelig forstand,« svarede lægen.

»Nej,« lød det fra forhørslederen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den dømte læge tegnede sorte streger på jordbærblade for at vide, hvilke af jordbærene der var rohypnol på.Foto: Svensk politi

Bunkeren

'Sveriges Fritzl'

Siden den uhyggelige sag så dagens lys tidligere på måneden, er den 38-årige mand i både svenske og udenlandske medier blevet døbt 'Sveriges Fritzl' - efter østrigeren Josef Fritzl, som i 2009 blev dømt for at have holdt sin egen datter fanget i en lydisoleret kælder under familiens hus i 24 år, hvor han voldtog hende og fik flere børn med hende.

Lægen blev anholdt den 18. september sidste år.

Efter at have haft kvinden i bunkeren i seks dage var lægen kørt tilbage til kvindens lejlighed i Stockholm for at hente nogle af hendes ting til hende. Der opdagede han, at kvinden var blevet meldt savnet, og at politiet var brudt ind i hendes hjem.

Bunkeren

Det fik angiveligt lægen til at gå i panik og til at tage kvinden med tilbage til Stockholm, hvor de tog hen til den nærmeste politistation.

Der tvang den 38-årige mand ifølge sagens anklager kvinden til at fortælle en falsk historie til politiet om, at hun var i sikkerhed og havde det godt. Formålet var angiveligt at få politiet til at droppe eftersøgningen, men i stedet blev de mistænksomme og tog kvinden til siden.

Der fortalte hun dem hele den uhyggelige historie.

Du kan læse mere om 'sexkontrakten' HER og læse kvindens forklaring HER.

Bunkeren

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.