Westergaards omstridte Muhammedtegning er blevet genoptrykt i seks aviser udenfor Danmark. Over 600 artikler verden over fortæller om fredagens attentatforsøg.

Kurt Westergaards omstridte Muhammedtegning er blevet genoptryk for avislæsere i Belgien, Tjekkiet, Slovakiet, Portugal og i Surinam. I alt er der skrevet over 600 artikler verden over om fredagens attentatforsøg mod tegneren, skriver hjemmesiden Outside24.dk.

Mindst seks aviser har brugt tegningen igen, og flere af aviserne er større landsdækkende dagblade. De seks aviser er portugisiske Diario de Noticias, de to belgiske aviser Het Nieuwsblad og de Standaard, slovakiske SME, tjekkiske DNES og Times of Surinam.

Het Nieuwsblad havde en stor opsat artikel i deres søndagsudgave og igen mandag med billedet af den muslimske profet Muhammed med en bombe i turbanen.

Den norske Nettavisen bragte også tegningen på sin webside, men tog illustrationen af kort tid efter, den var offentliggjort.

Tidligere har genoptryk af tegningen vakt voldsom harme blandt muslimer verden over, skriver Outside24.dk.

Attentatforsøget mod Kurt Westergaard har fået omtale af flere store internationale aviser og var blandt andet på forsiden af indiske The Hindu.

Gulf News fra de Forenede Arabiske Emirater skriver - ifølge Outside24.dk - i en leder, at Kurt Westergaard fornærmede muslimernes profet, men at det er bedst at glemme ham. Andre som italienske Libero skriver i en leder: Hvordan kan vi respektere muslimer, når de vil slå os ihjel, mens hollandske de Volkskrant skriver i en leder, at Kurt Westergaard er en helt, og at de danske myndigheder fortjener respekt og opbakning for at have stået fast.

/ritzau/