Da en skolebus onsdag morgen pludselig sad fast ved en togoverskæring i Hedendorf nær Buxtehude 30 km vest for Hamborg i Tyskland, reagerede en ung, kvindelig buschauffør hurtigt. Mens børnene panisk råbte, og toget hastigt nærmere sig, begyndte hun at få de 60 skolebørn evakueret ud af bussen. I sidste øjeblik fik hun de sidste elever og sig selv i sikkerhed, før toget ramte.

Forvredne sæder og knust glas ligger oven i hinanden inde i den ødelagte bus, der var på vej mod skolen med godt 60 elever om bord.

På grund af vejarbejde langs den rute, bussen plejede at køre, blev den onsdag morgen nødt til at køre en omvej. En omvej, der tog den hen over en jernbaneoverskæring.

Da bussen var næsten forbi skinnerne, sad den fast. Den bageste del af bussen holdt stille ud over togbanen - netop som toget nærmede sig.

Den unge, kvindelige buschauffør på 23 år reagerede derfor hurtigt.

Det fortæller en af eleverne, Marvin Schulz, der optog en video af ulykken ske, til Reuters.

»Selvfølgelig var hun i panik - hun er kun 23 år, så hun skulle hun stille op i sådan en situation? Hun gjorde det helt rigtige: hun åbnede alle dørene, så folk kunne løbe ud, og hun evakuerede alle eleverne,« siger han.

Mange af de unge skolebørn var slet ikke klar over, at et tog var på vej mod dem, da bussen blev fanget på skinnerne. Først da nogle af eleverne begyndte at råbe om et tog, udbrød der for alvor panik.

Kort efter alle eleverne og buschaufføren var kommet ud af bussen, kom toget drønende med hornet i bund og hamrede ind i den bagerste del af bussen.

De fleste af eleverne er ifølge Marvin Schulz meget påvirkede af oplevelsen.

»Det var forfærdeligt. Vores ben rystede, og nogle af vores venner begyndte at græde. Vi vidste alle, at det var præcist der, vi havde siddet ganske kort tid før, og vidste, hvad der kunne være sket. Det var meget intenst,« siger han til Reuters.

Kun en person kom til skade - en af passagerne om bord på toget, der ramte ind i bussen.

At ikke flere kom til skade, skyldes ifølge polititalsmand Rainer Bohmbach, at den unge buschauffør havde gjort, som hun gjorde.

»Det kunne have været meget værre, hvis ikke buschaufføren havde reageret så hurtigt,« siger han til Bild.de.