Denne artikel er redigeret siden den første publicering på BT efter at kilden til historien - den tyske avis Die Welt - har rettet i deres oplysninger. Die Welt opgiver nu beløbet, som flygtninge i Danmark modtager, til 216 euro - svarende til 1620 danske kroner.

Når flygtninge kommer til Europa får de et sted at bo og mad at spise. Derudover får flygtninge en slags lommepenge, som de kan bruge mere eller mindre efter lyst og behov.

Men der er stor forskel på, hvor mange lommepenge en flygtning får, hvis man kigger ud over Europa. Nogle steder får de ingenting at rutte med, mens det andre steder er flere tusind kroner i lommepenge.

Den tyske avis Die Welt har indsamlet informationer fra de europæiske lande og kortlagt lommepengesatsen i hvert enkelt land. Dog ikke alle lande er med i kortlægningen, da nogle nationer vælger at holde oplysninger om sociale ydelser fortroligt.

Oprindeligt havde Die Welt opgjort lommepengene som den intergrationsydelse, allerede godkendte flygtninge i Danmark er berettiget til. Den er på 5968 kroner før skat hver måned, og det gjorde Danmark til det klart mest attraktive land i Europa at søge asyl i, selv om ydelsen blev sat væsentlig ned pr. 1. september i år.

Det nye, korrigerede tal, er det beløb en enlig asylansøger får i lommepenge, så snart han er ankommet til Danmark, som det kan ses af reglerne på  nyidanmark.dk

I Sverige får man som flygtning 1320 kroner, i Tyskland 1630 kroner, i Storbritannien 1630 kroner, mens en flygtning i Norge modtager 2984 kroner i lommepenge hver måned.

Nederst på listen over lommepenge finder man lande som Letland, Bulgarien og Holland, hvor der gives mindre end 500 kroner i lommepenge hver måned. Bundskraberne er Italien og Grækenland, hvor man ingen lommepenge giver.