Lederen af det bulgarske parti MRF, der repræsenterer det tyrkiske mindretal i Bulgarien, blev truet med pistol midt under en tale til partikongressen
Lederen af det bulgarske parti MRF, der repræsenterer det tyrkiske mindretal i Bulgarien, blev truet med pistol midt under en tale til partikongressen Foto: AFP PHOTO /BTV

Hvis nogen mener, at der er for lidt aktion i dansk politik, skulle de tage et kig til Bulgarien

En partikongres i det bulgarske parti MRF, der repræsenterer det tyrkiske mindretal i Bulgarien, udviklede sig lørdag særdeles dramatisk. Mens lederen af MRF, 58-årige Ahmed Dogan, holdt en tale, fløj en tilhører pludselig op på scenen til partilederen og forsøgte at overfalde Ahmed Dogan.

Med en pistol direkte rettet mod partilederen signalerede overfaldsmanden, at han ville gøre det af med Ahmed Dogan. I flere sekunder stod den 25-årige gerningsmand Oktai Enimehmedov med pistolen direkte mod Ahmed Dogan og trykkede pludseligt af. Men Oktai Enimehmedov havde tilsyneladende glemt at tage ladegreb

Ifølge lokale medier var der tale om en gaspistol, der, hvis der skydes på kort afstand, kan være dræbende.

Overfaldsmanden blev dog hurtigt overmandet af sikkerhedsvagter, men det gav ikke ro på situationen. Selvom vagter holdt overfaldsmanden nede, mente medlemmer af MRF tilsyneladende, at overfaldet skulle hævnes. Og det på en særdeles brutal måde I mere end et halv minut jernede slag og spark ned over manden fra partimedlemmer, mens vagterne forsøgte at holde medlemmerne væk.

Ældre partimedlemmer var så frådende efter at sparke og slå overfaldsmanden, at det lignede regulær afstraffelse.

SE VIDEOEN HER

I følge en talsmand for partiet har partilederen Ahmed Dogan det fint, og talsmanden understreger, at alt på partikongressen igen er under kontrol, skriver Reuters.

Politiet i Bulgariens hovedstad, Sofia, har anholdt en 25-årig mand fra feriebyen Burgas for overfaldet. Manden er efter sigende bulgarsk statsborger med tyrkisk oprindelse.

Det er også kommet frem, at overfaldsmanden havde to knive på sig, da han overfaldt lederen af MRF-partiet.

Om der kommer en anmeldelse for vold mod de partimedlemmer af MRF, der i vildt raseri sparkede og slog overfaldsmanden over alt på kroppen, vides ikke.

Hvorfor Oktai Enimehmedov ønskede at gøre det af med Ahmed Dogan, vides ikke. Men gerningsmanden er særdeles godt kendt af politiet i Bulgarien for bl.a. narkobesiddelse og hooliganisme.

MRF reprænterer det tyrkiske mindretal i Bulgarien.

Ahmed Dogan er en kendt skikkelse i bulgarsk politik, hvor han har været leder af MRF i mere end 25 år.

Det er ikke første gang, at bulgarsk politik er ramt af voldsepisoder. I 1996 blev den tidligere ministerpræsident, Andrei Lukanov, fundet skudt og dræbt uden for sit hjem i hovedstaden Sofia.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.