Smart eller skræmmende? Siv Jensen, lederen af Fremskrittspartiet i Norge, fejrede valgsejr i lidt specielt outfit.

'Farvel, Jens!' brølede Siv Jensen, da hun gik på scenen, da sejren over den siddende Jens Stoltenbergs røde regering stod klar mandag aften.

På valgnatten var det dog ikke så meget valgresultatet, men snarere partilederens kjole, der vakte opsigt blandt nordmændene.

Norges svar på Pia Kjærsgaard, lederen af det norske Fremskrittspartiet, Siv Jensen, trådte nemlig frem for sine tilhængere på valgnatten i en kropsnær kjole med et mønster med læbestifter. En påklædning, som vakte både beundring og foragt på de sociale medier valgnatten igennem.

Trods en tilbagegang i forhold til det seneste valg gav de norske vælgere Siv Jensen og hendes hendes parti et solidt rygstød ved mandagens valg, hvor de borgerlige partier vandt en jordskreds sejr på næsten 54 procent af stemmerne mod de røde partiers - med Arbeiderpartiet i spidsen - 40,5 procent.

Fremskrittspartiet fik hele 29 mandater, og er dermed det tredjestørste parti i Norge. Partiet skal nu for første gang med i forhandlingerne om en ny regering. 

Men nordmændene på Twitter var nådesløse over for Siv Jensens optræden på valgnatten, og rasede især over hendes påklædning.

Nogle synes, den var smart, moderigtig og dristig, mens andre hånligt kaldte den for en 'dildo-kjole.'

- Og her ser vi Siv Jensen iført en kjole købt på ferie i Gran Canaria, sommeren 1999, skriver Joakim Milian E.

- Det første Siv Jensen bør sætte penge af til som ny finansminisiter er en ny kjole, skriver Mads Fremstad.

Og Anisa Skonnord ‏lægger ikke fingrene imellem:

- Min mor sidder og ser på valgresultatet på tv: 'Så grim en kjole, Siv Jensen har på. Den skal vist forestille læbestifter, men det ser ud som hundepenisser.

Heller ikke modeansvarlig på den norske avis Dagbladet, Hege Varsi, er begejstret.

- Hvad ER det for en kjole? Jeg tænker, at hun har prøvet at pynte sig, men læbestiften skal på læberne, Siv, ikke smurt ud over hele kroppen. Det er nok den mest grusomme kjole, jeg har set i hele valgkampen, siger hun. Andre vælgere er forargede over, at kjolen i det hele taget bliver debatteret.- Kan Siv Jensen ikke få lov at gå med den kjole, hun vil? spørger Birgitte Kleivset.

Mens Elisabeth A Hersvik ‏søger produktinformationer:

- Er der nogen, der ved, hvor jeg kan få fat i en kjole som den, Siv Jensen har?

Men Siv Jensens påklædning er én ting. Noget mere spændende bliver det for nordmændene, når hun og Fremskrittspartiet for første gang i partiets historie sidder ved bordet, når den nye konservative statsminister Erna Solberg forhandler regeringsgrundlag i de kommende dage.