Hård kritik af bureauet, der offentliggjorde billedet


Et uheldigt billede af Mitt Romney skaber forargelse hos Republikanerne.

En præsidentkandidat er en pæn mand, og en sådan respektabel mand skal man ikke gøre til grin.

Det lader til at være holdningen hos Republikanerne, som lige nu raser over, at nyhedsbureauet AP har bragt et billede af præsidentkandidaten, hvor man kunne få den tanke, at han slår en ordentlig hørmer foran en flok skolebørn - til stor overraskelse for den skolepige, der står lige bag ham.Roselyn Sanchez


Det mildest talt uheldige foto af en anstrengt Romney, der er på vej på hug foran nogle børn, er i virkeligheden taget, mens præsidentkandidaten er ved at tage opstilling til et gruppefoto under et besøg på en skole i Fairfield i Virginia i mandags.

Men billedet går lige nu verden rundt - ledsaget af vrede og kritiske røster. Især den højreorienterede fløj er sure over, at det amerikanske nyhedsbureau Associated Press har valgt at bringe billedet.

Flere antyder nu, at nyhedsbureauet bevidst forsøger at påvirke resultatet af valget ved at bringe billedet.

Den højreorienterede nyhedskanal Fox News har talt med den prisvindende fotograf Steve Manuel, som kritiserer AP.

- Selv om det er morsomt, må AP have været klar over, hvad læserne vil tænke. AP ved, at læserne vil smågrine og forestille sig, hvad det er, den lille pige ser. Det får Romney til at fremstå en smule til grin. Præsidentkandidat eller ej, det er ikke en opgave for en nyhedsorganisation at bringe nogen som helst i en situation, hvor de ser latterlige ud eller bliver gjort til grin. Nyheder handler om at rapportere, og det her har ikke nyhedsværdi, siger han til Fox News.

Den konservative kommentator Charles Krauthammer fra Washington Post giver også udtryk for kritik:

- AP har mere end nogen anden del af pressen forsøgt at trække Obama over målstregen, og dette billede passer med deres opfattelse. Jeg tror dog ikke, at det får nogen effekt. Årsagen er, at det er så dumt et billede. Mitt Romney er den mest strømlinede og høfligste fyr på denne planet. Han drikker ikke engang kaffe. Læseren vil kunne gennemskue, at det i virkeligheden er fotografen og redaktøren, der antyder, at han er ved at udføre en uhøflig gestus overfor en otte-årig pige, skriver han.

Den oprindelige billedtekst, der fulgte det kontroversielle foto, beskrev, hvordan Romney ikke havde tid til at besøge tv-stationen Nickelodeon og svare på spørgsmål for børn. Det får den  højreorienterede mediekritiker Tim Graham til at lange ud efter AP og kritisere nyhedsbureauet for at bruge billedet til at signalere, at Romney i virkeligheden ikke bryder sig om børn. 

- Det er utroligt. Det ser virkelig ud, som om en lille pige kigger på Romneys bagdel, skriver han i en kommentar på NewsBusters.

Kritikken har fået AP til at give billedet en ny billedtekst, som 'bedre forklarer, hvad det er, der sker.' Pigen reagerer simpelthen på, at Romney skal fotograferet lige foran hende.

Romney er ikke den første politiker eller kendis der er blevet fotograferet i en uheldig situation. Se her flere billeder, som de kendte måske helst havde været foruden.