I sommeren 2022 begyndte danske soldater at træne ukrainske rekrutter på en kaserne i Storbritannien.

Og nu har den ukrainske hær så på Facebook offentliggjort en række billeder fra træningen i de britiske rammer.

Sammen med billederne, som du kan se nedenfor, takker den ukrainske hær de danske soldater for den store hjælp.

'Kongeriget Danmark fortsætter med at støtte Ukraines befolkning og yder løbende støtte som reaktion på Ruslands igangværende krænkelser af international lov. Ukraines væbnede styrker er taknemmelige for Danmarks og Storbritanniens støtte og bistand,' fremgår det af opslaget.

Den ukrainske hær beskriver desuden nogle af de færdigheder, som de bliver trænet i.

'Denne træning gør det muligt at mestre kampfærdigheder og øge sikkerheden og den operationelle styrke i Ukraines væbnede styrker, så militært personale kan erhverve den nødvendige taktiske viden til forsvaret af Ukraine,' lyder det.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
Vis mere

På billederne fremgår en række forskellige soldater, og på flere uniformer kan man se, hvordan både det ukrainske og danske flag er repræsenteret.

Den danske træning af ukrainske soldater foregår på britisk jord, da det er et britisk-ledet projekt, som Danmark har valgt at støtte.

Tilbage i november afsluttede danske soldater træningen af 200 ukrainere i Storbritannien, og dengang udtalte Michael Frandsen, som er chef for Forsvarets uddannelsesstøtte til Ukraine:

»Læringskurven hos ukrainerne har været stejl, og efter fem ugers træning er ukrainerne gået fra at være rekrutter til soldater og har nået et rigtigt fint træningsresultat.«

Det er forventningen, at man i alt kan træne 10.000 ukrainere på seks måneder.

I september kom det frem, at ukrainske soldater også skal trænes på dansk jord.

Ukraine har nemlig sagt ja til tilbuddet om træningsoperationer med afsæt i Danmark. Her skal de blandt andet have træning i minerydning.

Hvor mange der skal trænes i Danmark, hvornår og hvor det kommer til at foregå, er endnu ikke meldt ud.