Lørdag samler en række saudiarabiske kvinder sig i protest mod landets lov, der nægter kvinder at køre i bil. Indenrigsministeriet har udsendt advarsler til både demonstranter og kvindelige bilister.

SAUDI-ARABIEN: Lørdag trodser en række saudiarabiske kvinder landets forbud om, at kvinder ikke må køre bil. Og i protest sætter de sig ind bag rattet i en planlagt demonstration. Indenrigsministeriet har været ude med advarsler til kvindelige bilister eller folk, der deltager i demonstrationen, skriver CNN.

»Der vil blive slået ned på dem. Ikke bare 26. oktober, men alle dage,« siger en talsperson fra Saudi-Arabiens indenrigsministerium, generalmajor Mansour Al-Turki til CNN.

Demonstrationen har sat sindene i kog i Saudi-Arabien. Især i Indenrigsministeriet, hvor flere af kvinderne, som åbenlyst støtter demonstrationen, fortæller, at de har modtaget truende opkald fra mænd tilknyttet ministeriet.

Generalmajor Mansour Al-Turki har ifølge CNN været ude at bekræfte, at nogle kvinder er blevet kontaktet og stærkt frabedt at køre i bil lørdag.

Og fredag er aktivisternes hjemmeside ifølge Amnesty International blevet hacket.

I juni 2011 blev den 33-årige saudiarabiske aktivist Manal Al-Sharif fængslet i en uge, efter hun i en video på Youtube kørte bil og opfordrede andre kvinder til at følge hende. Hun ser positivt på regeringens udtalelse.

»Regeringen har hele tiden sagt, at kvindernes kørselsforbud var op til det saudiarabiske samfund at beslutte. Nu hvor samfundet støtter idéen, og regeringen reagerer på den her måde, er det pludselig meget klart, at det ikke er en samfundsmæssig, men politisk beslutning,« siger Manal Al-Sharif.

Ingen trafiklov i Saudi-Arabien forbyder kvinder at køre bil, derimod hviler påbuddet på et religiøst grundlag.