Foto: KNS

En række billeder taget fra rummet viser tilsyneladende, at Nordkorea kan gøre alvor af atomtrusler.

Satellitbilleder af atomanlægget Punggye-ri i det nordøstlige Nordkorea viser, at man tilsyneladende er ved at gøre klar til at foretage en ny atomprøvesprængning. Det er vurderingen fra analyseinstituttet 38 North, der overvåger situationen i Nordkora, skriver internationale medier.

- Analyse af nye satellitbilleder fra 23. januar 2013 og tidligere billeder fra en måned tilbage, viser, at området ser ud til at være på et fortsat stadie af parathed, der ville tillade Nordkorea at bevæge sig fremad med en test om par uger eller mindre, når lederskabet i Pyongyang giver ordren, hedder det således i en rapport fra 38 North.

Der er således blevet fjernet sne fra området omkring den tunnel, hvor man mener, en mulig underjordisk prøvesprængning kan finde sted, lyder det i analysen, lige som materiale, der kan bruges til at overdække tunnelen, blev observeret på et satellitbillede fra 24. december. Mængden af dette materiale skal være blevet mindre på de seneste billeder.

Myndighederne i Nordkorea sagde ifølge norske VG torsdag, at man planlægger en kernefysisk test, som vil være »rettet mod USA«.

- Vi skjuler ikke det faktum, at satellitterne og langdistanceraketterne, vi vil skyde op, og den kernefysiske højniveautest, vi vil udføre, er rettet mod USA, lød det i en udtalelse fra landets forsvarskommission.

Et satellitbillede taget 4. januar viser angiveligt omkring 30 personer, som menes at være soldater eller sikkerhedsvagter, der står i en slags formation uden for hovedbygningen på anlægsområdet, oplyser nyhedsbureauet AP ifølge VG.

Nordkorea oplyste tidligere på ugen, at landet vil optrappe sin militære magt, herunder sit atomprogram, efter FN har strammet sanktionerne mod landet.

To tidligere prøvesprængninger er blevet foretaget i landet i 2006 og 2009.

Du kan se de afslørende billeder HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.