Den oprindelige Titanic.
Den oprindelige Titanic. Foto: HANDOUT

Den australske mine-millardær Clive Palmer, som planlægger at bygge en kopi af Titanic, har fredag annonceret, at han udskyder den planlagte New York galla, hvor flere detaljer om Titanic-projektet skulle afsløres. Det sker af respekt for ofrene for orkanen Sandy.

- New York havde et tæt forhold til det originale RMS Titanic og firmaet White Star Line, og vi mener, at det er for tidligt at holde vores lanceringsfest, når byen stadig er ved at komme sig over Sandy, siger Clive Palmer i en pressemeddelelse.

Gallamiddagen var planlagt 4. december og skulle bestå af en menu baseret på de 11 retter, som passagerne på første klasse indtog på Titanic den nat, skibet sank i 1912. Palmers Blue Star Line, som finansierer Titanic-projektet udtaler, at middagen og flere andre arrangementer i Boston, London, Southampton og Halifax i Canada vil blive udskudt til slutningen af februar 2013.

Hvis alt går efter planen vil Titanic II sejle sin jomfrurejse fra Southampton, England til Manhattan i 2016. Den originale Titanic sank som bekendt på sin vej til New York efter at have ramt et isbjerg i april 1912. 1517 passagerer og besætningsmedlemmer omkom.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.