Den danske Bestseller-rigmand Anders Holch Povlsen og hustruen, Anne Holch Povlsen, har mistet tre af deres fire børn i et af bombeangrebene i Sri Lanka søndag.

En tæt samarbejdspartner fortæller til B.T., at han er dybt berørt.

'Jeg er målløs, det er en umenneskelig tragedie, der har ramt familien Holch Povlsen,« forklarer Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune, til B.T.

Borgmesteren har arbejdet tæt sammen med Anders Holch Povlsen, ikke mindst fordi Bestseller-koncernen har hovedsæde i Brande, hvor koncernen har arbejdet med etableringen af et 320 meter højhus.

Siden 1983 har Bestseller haft hovedsæde i den midtjyske by.

Og netop derfor har planerne om et Bestseller-højhus i byen med lige over 7.000 beboere været et ønskeprojekt for Anders Holch Povlsen.

Ib Poulsens kollega i Aarhus, hvor Bestseller også har til huse i et stort byggeri på havnen, Jacob Bundsgaard, fortæller til TV2 Østjylland, at han er berørt personligt.

»Det er jo fuldstændigt uforståeligt og frygteligt. Mine og alle aarhusianeres tanker går til familien og alle dem, der er direkte berørt af det her,« siger Jacob Bundsgaard til mediet.

»Han spiller en stor rolle i byen og i byens liv. Jeg kender ham fra mange forskellige sammenhænge. Det er noget, der også berører mig personligt, og mit hjerte bløder ved den nyhed. Det er svært at sætte ord på. For den familie er det jo det værste mareridt, der er blevet realiseret her. Det gør mig virkelig ondt,« siger Jacob Bundsgaard.

Mandag bekræftede Communication Manager hos Bestseller, Jesper Stubkier, at tre af Anne og Anders Holch Povlsens fire børn var afgået ved døden i et af angrebene på øen i det indiske ocean.

'Det kan vi desværre bekræfte. Vi beder jer respektere privatlivets fred, og vi har derfor ingen yderligere kommentarer,' lyder det i en e-mail fra Jesper Stubkier.

Otte eksplosioner ramte Colombo søndag. Mere end 290 personer meldes omkommet. Mindst 500 personer er blevet såret.