Den amerikanske skuespiller og dramatiker Sam Shepard er død. Han blev 73 år gammel.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt New York Times.

Han var ramt af muskelsvindsygdommen amyotrofisk lateral sklerose, der også er kendt under navnet ALS, og det var i sidste ende den, der kostede ham livet, oplyser en talsmand fra familien.

Sam Shepard spillede blandt andet med i stykket 'Buried Child', som han i 1979 vandt en Pulitzerpris for. Siden har han desuden medvirket i en lang række film, heriblandt 'The Notebook' og 'Black Hawk Down', og var senest aktuel i Netflix-serien 'Bloodline'.

Flere vil nok også genkende ham fra hans rolle i 80'er-filmen 'Mænd af rette støbning' som Chuck Yeager. Rollen kastede en Oscar for bedste mandlige birolle af sig i 1984. Sam Shepard var i det hele taget en aktiv herre, der igennem sit 73 år lange liv foruden en masse film også stod bag mere end 40 skuespil.

I 2009 ramte han overskrifterne for andet end sit kreative talent, da han blev anholdt for spirituskørsel. Han blev idømt 100 timers samfundstjeneste som følge heraf.

Han har en søn og en datter med skuespillerinden Jessica Lange, som han var sammen med indtil 2010, hvor deres forhold sluttede.

Sam Shepard døde torsdag i sit hjem i Kentucky. Han efterlader sig i alt tre børn - Jesse, Jane og Samuel.