Her er fakta i sagen om 5-årige Oliver

Da Thomas Sørensen tirsdag trak sin 5-årige søn Oliver ind i en sort udlejningsbil og stak af fra drengens børnehave i Østrig, var det kulminationen på et årelangt slagsmål om forældremyndigheden over den lille dreng.

Et slagsmål, der har gjort den lille dreng til kastebold mellem to forældre og to europæiske lovgivninger, der ser helt forskelligt på den tragiske sag.

Ifølge dansk lovgivning har den 40-årige far fuld forældremyndighed over sin søn - mens han ifølge østrigsk lovgivning har kidnappet Oliver fra moderen Marion Weilharter, der ved en domstol i sit eget hjemland har fået tilkendt alle rettigheder over drengen.

Hvilket dog først skete efter, at Marion Weilharter havde ført Oliver ud af Danmark imod faderens ønske.

Nu er Thomas Sørensen flygtet til Danmaark, hvor han er gået under jorden med sin søn. Østrigsk politi skal have udstedt en international arrestordre mod ham - men umiddelbart gælder den ikke i Danmark - for er det overhovedet ulovligt her, at han har hentet sin søn hjem?

Her er en oversigt over forældrenes bitre kamp om Oliver:

4. april 2012: Thomas Sørensen er i kontakt med det danske politi, der sikrer sig, at Oliver har det godt. 4. april 2012: Far og søn ankommer til Danmark efter godt et døgns flugt fra Østrig. 3. april 2012: Olivers danske far bortfører sin søn fra drengens børnehave i Østrig. 2011-2012: Hver tredje uge rejser faderen til Østrig, hvor han har tre timers overvåget samvær med sønnen. 2010-2011: Faderen vinder forældremyndigheden i Danmark, mens moderen vinder en tilsvarende sag i Østrig. 19. juli 2010: Mod farens vilje rejser Olivers mor til Østrig med sønnen. 2007: Forældrene går fra hinanden, men Olivers mor bliver i Danmark. Hun har den den fulde forældremyndighed, men faderen har samkvemsret og har ifølge egen forklaring sønnen det meste af tiden. December 2006: Oliver bliver født - forældrene bliver aldrig gift, og drengen har delt statsborgerskab 2000: Olivers foældre møder hinanden på en skiferie. De flytter sammen og bor i de næste syv år sammen i Fredensborg.

Artiklen opdateres