Bedrageridømt festivalarrangør sælger billetter til en opfølger til gigantisk skandalefestival. Og det går tilsyneladende rigtig godt.

Fyre Festival.

Alene navnet vil formentlig få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de deltagere, som i 2017 betalte formuer for at være med.

Det skulle have været en musikfestival i vild luksus på en privat ø i Bahamas med kendte og influencere som Emily Ratajkowski og Bella Hadid på gæstelisten.

Men i stedet for gourmetmad i michelin-klassen og lækker indkvartering blev deltagerne mødt af ostesandwiches i takeawaybakker, ingen elektricitet og intet rindende vand.

Emily Ratajkowski var på gæstelisten til den første Fyre Festival. Om hun planlægger at komme til opfølgeren, melder historien intet om.
Emily Ratajkowski var på gæstelisten til den første Fyre Festival. Om hun planlægger at komme til opfølgeren, melder historien intet om. Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den ene af arrangørerne bag skandalefestivalen, som tog overskrifter verden over, Billy McFarland, blev efterfølgende i 2018 idømt seks års fængsel for svindel i forbindelse med festivalen.

Han havde taget fra 7.200 kroner og helt op til 600.000 danske kroner for billetterne.

Siden modtog 277 deltagere i 2021 tildelt hver 7.220 dollar – cirka 50.000 kroner – i erstatning.

Billy McFarland blev løsladt i 2022 efter mere end fire år i fængsel, men han har tilsyneladende ikke opgivet at afholde en Fyre Festival II.

I hvert fald rapporterer både engelske og amerikanske medier, som blandt andet The Washington Post, nu, at Billy McFarland er i gang med at sælge billetter til en opfølger til skandalefestivalen.

Og det billetsalg er tilsyneladende gået godt.

»Den seneste chance for at blive snydt to gange er lige udsolgt,« konstaterer The Washington Post.

Efter at have reklameret med en opfølger tidligere i år gik 100 billetter til salg mandag for 499 dollar stykket.

Og de er udsolgt, lyder meldingen fra Billy McFarland over for avisen.

Herfra vil billetpriserne stige gradvist, efterhånden som flere bliver billetter bliver sat til salg, og i den sidste runde lyder prisen på 7.999 dollar, altså 55.000 kroner.

Avisen konstaterer i samme ombæring, at man for 5.500 dollar kan købe fire VIP-billetter med indkvartering til Coachella-festivalen.

Indtil videre har Fyre Festival II ikke annonceret hverken kunstnere, datoer eller præcis lokation.

Ifølge McFarland vil festivalen finde sted i Caribien.

»Det har været den absolut vildeste rejse at komme hertil,« siger Billy McFarland i en video på sin Instagram-profil, hvor han har flere end 24.000 følgere.

»Og det hele startede under den syv måneder lange periode i isolation,« tilføjer han i videoen.

En af de personer, som allerede har købt billet til Fyre Festival II, er 20-årige Victoria Medvedenko fra Arizona.

Hun siger til The Washington Post, at hun ikke tror, at Billy McFarland er klar til at gå i fængsel igen, og at han har haft lang tid til at tænke over tingene og forberede sig.

»Jeg synes, at det havde masser af potentiale i første omgang. Han havde bare ikke tid nok eller den rette indstilling,« forklarer Victoria Medvedenko.

Investorer i den første Fyre Festival led tab på 26 millioner dollar, cirka 180 millioner kroner, i forbindelse med begivenheden i 2017.