Se billedet, der går verden rundt

Der er skuffelse og så er der SKUFFELSE. Og på Fox news var skuffelsen, da det stod klart at Obama også de næste år er landets præsident til at tage og føle på. Ansigterne på studieværterne var vel nærmest en begravelse værdig.

Billedet, der er taget i det øjeblik Obama blev erklæret som vinder af valget, er siden blevet delt igen og igen på Facebook og Twitter med teksten: Fox News: The exact moment Barack Obama was Re-Elected.

Men mens bitterheden hos Fox News - må man formode - vil aftage som dagene går, vil nederlaget formentlig forfølge hovedpersonen selv, Mitt Romney, for altid. For efter at have kæmpet i årevis er han nu på vej ud i glemslen igen.

US-155691817

US-155687169 1

- Jeg har lige talt med præsident Obama og ønsket ham tillykke med sejren. Jeg ønsker ham alt vel. Jeg sagde også tillykke til førstedamen og hans to døtre, begyndte Romney sin fem minutter lange tale, efter at nederlaget stod klart.

Han var gået frem mod podiet med et fantastisk professionelt smil. Men selv om smilet var stort og ungdommeligt, så gik Romney til talerstolen som en gammel mand. Og under talen, lyste ærgrelsen ud af øjnene på den hovedrige præsidentkandidat.

Nu ser offentligheden efter alt at dømme ikke meget mere til Romney.

Det var vist gået op for ham.

US-155689527

Trods ærgrelsen, så bevarede Romney værdigheden. Han udtrykte vilje til at samarbejde med præsidenten.

- Vi står overfor en tid med store udfordringer, og jeg håber, præsidenten får succes, sagde han, mens han blev mødt af behersket jubel blandt tilhørerne.

Kommentatorer har vurderet, at Romney forsvinder ud i den politiske glemsel. Republikanerne må nu slikke sårene og finde en ny kandidat til valget i 2016.

Den kandidat kunne sagtens være Paul Ryan, som netop har stået bag Mitt Romney og håbede på, at blive vicepræsident i Romneys regering.

Eller det kunne være Marco Rubio, der i øjeblikket er senator i delstaten Florida, eller Bobby Jindal, guvernør i delstaten Louisiana. Det forklarer Derek Beach, lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet, til Jyllands-Posten.

usa

- Bobby Jindal og Marco Rubio er begge farvede kandidater. Bobby Jindal er af indisk afstamning, mens Marco Rubio har latinamerikanske forældre. Hvis en af dem bliver partiets næste kandidat, kan republikanerne appellere til det voksende farvede mindretal i USA. Et mindretal, der inden for få år bliver et flertal, vurderer han.

Sarah Palin derimod er ude af ræset for nogensinde at stille op, mener Derek Beach.