Hvis du gerne vil have weekenden til at vare længere, så har en amerikansk professor et trick, du kan bruge.

Det skriver New York Magazine.

Blinkede du to gange og så var den ellers lange weekend gået op i serier, pligter og rengøring, så kan det være, at den amerikanske professor i neurologi fra Stanford University, David Eagleman, har et kneb, du kan bruge til noget.

I stedet for at drukne i rutiner såsom at forberede dig på næste uge med vasketøj, lektier eller madpakker, så føles tiden nemlig længere, når du oplever noget helt nyt og kommer ud på uudforsket grund.

Det er også grunden til, at børn opfatter tiden meget langsommere end voksne. De voksne genkender nemlig mønstre og rutiner og lægger ikke så meget mærke til det hele, som man gør, når man oplever det for første gang.

- Når man er barn, så er alting nyt, og du skal skabe nye minder om det. Så når du ser tilbage ved slutningen af en barndomssommer, så føles det som om, at den varede lang tid, da man har oplevet både det ene og det andet nye, der har skullet opleves og lagres, siger han.

Hvis du vil have det bedste ud af en weekend, så er det god idé med planlægning, foreslår den amerikanske professor. Man får for eksempel mere ud af at forlade matriklen, fremfor at være derhjemme.

Det opleves for eksempel længere, hvis du bruger en weekend på at udforske nye kvarterer eller restauranter i nærheden af, hvor du bor, end hvis du læser en bog på sofaen. Hvis du alligevel vil læse, så får en bog, du ikke har læst før også tiden til at snegle sig afsted fremfor en velkendt favorit.

Hagen ved at gå på opdagelse er dog at det virker bedst, når man ser tilbage på det. Når du mandag morgen gør begivenhederne op, så vil en weekend pakket med nye ting synes, at være meget begivenhedsrig. Omvendt, så vil det føles som om, at tiden flyver afsted, mens du er på eventyr.

Det kan koges ned til, at tiden flyver afsted, når man har det sjovt, mens tiden slæber sig afsted, når man keder sig, siger professoren og giver et eksempel.

Hvis du tænker tilbage på din sidste lange flyrejse, og du bare sidder på din plads i flyet, så går tiden langsomt.

- Det virker som om, at det tager en evighed at komme frem. Du kan næsten ikke tro, at det kun er gået to timer, siger han og forsætter:

- Men når I lander og har forladt lufthavnen, så vil føles det som om, at det er gået superstærkt på den måde, at man ikke har nogen minder fra det. Der er ikke noget nyt i situationen, så tiden forsvinder ligesom bare, siger han overfor New York Magazine.