Lyt til artiklen

Den verdensberømte Kanomand sad på et hotel og i tv, hvordan et redningshold ledte efter ham.

'Jeg skulle have druknet mig selv!'

Det var John Darwins første tanke, da han sad på et hotelværelse.

Det fortæller han i de erindringer, som avisen The Sun har fået fat i.

Darwin blev verdensberømt som Kanomanden, da han i 2007 pludselig dukkede op på en politistation og hævdede, at han havde fået hukommelsestab. I fem år havde alle troet, at han døde, da han væltede i sin kano fem år tidligere. I virkeligheden havde han iscenesat sin egen død, fordi han var havnet i bundløs gæld. Han løj sig død, så hans kone kunne få udbetalt hans livsforsikring.

Nu sidder han i en fængselscelle og skriver på en bog om sit forsvindingsnummer. Manuskriptet er - til stor fortrydelse for myndighederne - blevet smuglet ud af fængslet. Darwin håber at score en formue på sin historie.

I bogen fortæller han, hvordan han mødtes med sin kone Anne, efter at han havde efterladte kanoen ved kysten i Cleveland. Derefter tog han toget til Carlisle for at begynde et nyt liv på flugt. 

Darwin tjekkede ind på et Bed and Breakfast under navnet John Allen og begyndte sit nye liv med at drikke en kop kaffe. Han tændte for fjernsynet på værelset og så en reportage om den største redningsaktion langs kysten i nyere tid.

- Det snurrede rundt i hovedet på mig! Hvad? "John Darwin er savnet på havet i sin røde kano..." 

- Dagens begivenheder fløj forbi mine øjne i det mørke rum.'

- Dit fjols, du skulle have druknet dig selv. Nu kan du aldrig komme tilbage. Mit liv på flugt var begyndt.

Efter at have sovet en nat på hotellet, købte han campingudstyr og tog på landet. 

Han fortæller, at det var skrækkeligt koldt, ensomt og skræmmende at campere i klipperne uden for byen Cumbrian i Silloth.

- Jeg vågnede hver morgen på den kolde jord. Min billige luftmadras var helt flad, og jeg spiste en Mars Bar og tærter til morgenmad skyllet ned med Cola,

Fængselsmyndighederne undersøger nu, hvordan det lykkedes Darwin at få manuskriptet ud af fængslet.

Ifølge Sky News har han mødt en mand i fængslet, som han har fået til at tage manuskriptet med ud.

Kanomanden blev idømt seks år og tre måneders fængsel efter at have tilstået forsikringssvindel. Hans kone fik også en fængselsstraf på seks et halvt år for svindel og hvidvaskning af penge.