Der dukker løbende oplysninger op, som sætter fransk politi i et dårligt lys, hvad angår håndteringen af terrorangrebet i Paris 13. november. Et vidne fortæller, hvordan politiet lagde røret på, da hun ringede fra Bataclan. Tidligere har det været fremme, at betjente ved en efterfølgende razzia kun skød hinanden frem for terroristerne.

Flere overlevende og pårørende til ofre for terrorangrebet i Paris i november har været i det franske parlament for at fortælle deres historie til en parlamentskommission, der skal undersøge statens terrorbekæmpelse. Det skriver Jyllands-Posten.

En af dem er Caroline Langlade, og hun fortalte mandag, hvordan hun gemte sig på spillestedet Bataclan, efter terrorister var brudt ind til koncerten med det amerikanske band Eagles of Death Metal.

cctv

Fra sit skjul i et ni kvadratmeter stort rum forsøgte hun sammen med de 39 andre i rummet at ringe og alarmere politiet.

Da det endelig lykkedes Caroline Langlade at komme igennem, bad betjenten i den anden ende af røret hende om at snakke højere. Caroline Langlade forklarede hviskende, at hun ikke kunne tale højere af frygt for, at terroristerne ville høre hende.

»Ok, men du blokerer linjen for en egentlig nødsituation,« lød svaret så fra politiet i den anden ende, hvorefter røret blev lagt på, skriver Jyllands-Posten.

Georges Salines mistede sin datter ved angrebet, og foran kommissionen rettede han kritik af den identifikation af de mange lig, der fandt sted dagene efter angrebet på Bataclan, hvor 89 personer blev dræbt.

Han spurgte retorisk, hvordan det kunne gå til, at nogle familier skulle vente i tre dage, mens andre vågede over et lig, der viste sig ikke at være deres barn.

Tidligere har Jyllands-Posten også citeret det franske medie Mediapart for at afsløre, hvordan elitestyrker under en razzia 18. november i forstaden Saint-Denis kun ramte hinanden og en politihund med deres skud.

En rapport afslører ifølge Mediapart, at terroristerne i lejligheden kun affyrede 11 skud, resten af de i alt 1.576 skud blev affyret af politiet.

Betjente har angiveligt beskudt hinanden fra hver side af lejligheden i den tro, at det var terroristerne, der skød mod dem. Flere af de skjolde, politiet holdt op foran sig, har da også mærker fra skud på indersiden, lyder det.

Bataclan

Den franske avis skriver, at de tre terrorister Abdelhamid Abaaoud, Chakib Akrouh og Hasna Aït Boulahcen blev dræbt af sprængstoffet fra et selvmordsbælte og af iltmangel.

I alt blev 130 personer dræbt ved terrorangrebet i Paris 13. november. Terrororganisationen Islamisk Stat har efterfølgende påtaget sig skylden for angrebet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.