Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: FOTOTEAM MUELLER

Den tyske andenpilot Andreas Lubitz, der for snart et år siden bevidst styrede et fly ind i en bjergvæg og tog 149 uskyldige mennesker med sig i døden, frygtede kort før sin død, at han ville blive blind.

Det skriver den tyske avis Bild, der har fået adgang til en e-mail, som Lubitz sendte til sin læge, to uger før han begik selvmord.

»Jeg er bange for, at jeg bliver blind. Jeg kan ikke få det ud af mit hovedet,« skrev han bl.a. i e-mailen, fordi hans syn var begyndt at blive forværret.

Germanwings-ruteflyet mellem Barcelona og Düsseldorf forulykkede tirsdag den 24. marts 2015 i de sydfranske alper. Alle 149 passagerer omkom. Data fra flyveledernes radar afslørede, at Airbus A-320'eren undervejs pludselig forlod flyvehøjden på knap 11 km og påbegyndte en systematisk, stejl nedstigning. Kursen endte, da flyet splintres mod en klipperne i alpelandskabet. Det viste sig senere, at den ansvarlige for ulykken var flyets andenpilot, Andreas Lubitz.

FRANCE-CRASH/

Den 27-årige mand led i forvejen af svær depression og frygtede, han ville miste sit job, hvis hans arbejdsgiver fandt ud af det. I mailen til psykiateren skrev han også:

»Jeg sover kun to timer om natten, sommetider mindre. Fordi jeg er bange for, at jeg skal blive blind,« står der i mailen.

Her flyver en fransk redningshelikoptor forbi vragresterne.

Hvad der helt konkret fik Lubitz til bevidst at flyve flyet ind i en alpevæg er endnu uvist. Men kort før han tog plads i cockpittet, måtte han opgive sit forestående bryllup. Han var da blevet forladt af sin forlovede gennem syv år.

Her leder redningsfolk efter overlevende efter ulykken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.