Internt fordrevne yezidier bor rundt omkring i Dohuk under motorvejsbroer og i ufærdige byggerier.De var flygtet til Sinjar bjerget, efter at IS tog kontrollen med de områder, hvor de boede, og mange af dem opholdt sig i mange dage på bjerget stort set uden adgang til mad og drikkevand.
Internt fordrevne yezidier bor rundt omkring i Dohuk under motorvejsbroer og i ufærdige byggerier.De var flygtet til Sinjar bjerget, efter at IS tog kontrollen med de områder, hvor de boede, og mange af dem opholdt sig i mange dage på bjerget stort set uden adgang til mad og drikkevand. Foto: Thomas Lekfeldt

Flere uhyggelige detaljer om, hvordan den ekstremistiske terrorbevægelse Islamisk Stat holder helt unge piger som sexslaver, er kommet frem i de seneste måneder.

Senest har den amerikanske avis New York Times afsløret, hvordan terrorbevægelsen systematisk tvinger de kidnappede piger til at benytte forskellige former for prævention, da krigerne i Islamisk Stat af religiøse årsager ikke må dyrke sex med kvinder – eller sælge dem videre – hvis de har været gravide.

Flere unge kvinder, som nu er undsluppet fra terroristernes fangenskab, fortæller til New York Times, hvordan de blev beordret til at tage p-piller samt få jævnlige hormon-indsprøjtninger for at undgå graviditet. Mindst en af kvinderne var desuden blevet tvunget til abort.

En blot 16-årig Yezidi-pige fortæller, hvordan hun i årevis blev holdt som sexslave af flere forskellige IS-krigere. Kort tid efter, at hun var blevet solgt til en mand, gav han hende en æske med fire pakker piller.

»Hver dag skulle jeg sluge en foran ham. Han gav mig en ny boks hver måned. Når jeg blev solgt fra en mand til en anden, fulgte pillerne med mig,« fortæller pigen 'M.', der ønsker at være anonym, til New York Times.

ISLAMIC STATE-UN/

En amerikansk–støttet gynækologisk klinik i det nordlige Irak har undersøgt flere end 700 voldtægtsofre fra Yezidi-mindretallet, som er undsluppet fra Islamisk Stat. Lederen af klinikken, Dr. Nagham Nawzat, oplyser til avisen, at blot fem procent af kvinderne blev gravide under deres fangenskab trods gentagne voldtægter. Et langt lavere antal end klinikken havde forventet.

BT har tidligere beskrevet de umenneskelige forhold, som unge kvinder bliver udsat for som sexslaver hos Islamtisk Stat.

Den unge 21-årige Nadia Murad Basee Taha gennemlevede et tre måneder langt helvede, da hun blev taget til fange og holdt som sexslave af krigere fra Islamisk Stat.

12INDNadiamurad-115309.jpg

Den unge irakiske kvinde stod i december frem med sin historie over for FN's sikkerhedsråd.

Her fortalte hun, hvordan hun via en bus blev fragtet til en IS-højborg i Mosul. I bygningen blev hun og op mod 150 andre fanger brændt og udsat for gentagne overgreb. Efter nogle dage blev  hun valgt af en mand, som ville have hende som 'kone':

»Han tvang mig til at tage make-up og tøj på og den frygtelige aften, gjorde han det. Han tvang mig til at tjene hans militære fraktion. Han ydmygede mig hver evige eneste dag,« fortalte hun.

12INDNadiamurad-115309.jpg

På et tidspunkt fattede den unge kvinde mod til sig og forsøgte at flygte, men hendes flugtforsøg mislykkedes, da det lykkedes en vagt at stoppe hende.

»Den nat tævede han mig. Han bad mig tage mit tøj af. Han tvang mig ind i et rum med vagterne, og de begyndte at forgribe sig på mig, indtil jeg besvimede,« fortalte hun over for forsamlingen.

Efter tre måneder i fangenskab forsøgte den 21-årige kvinde at flygte igen - denne gang med held. Det lykkedes hende at komme langt fra Mosul og i dag lever hun i Tyskland.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.