Hertuginde Catherines opførsel i København sætter skub i forlydender om, at hun er gravid.

Rygterne om, at Storbritanniens prins William og hans hustru, hertuginde Cathrine, venter barn, tager til i den internationale presse. Grunden er den 29-årige hertugindes opførsel, da hun og prinsen i sidste uge besøgte København.

Sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary besøgte de to britiske kongelige sidste onsdag Unicefs nødhjælpslager i den danske hovedstad for at skabe opmærksomhed om sultkatastrofen i Østafrika.

Under besøget smagte de kongelige på forskellige fødevarer, som Unicef pakker ned og sender af sted til de nødlidende. Blandt andet en særlig næringsrig jordnøddepasta. Men den skulle hertuginden, der tidligere hed Kate Middleton, ikke nyde noget af.

- Mary, Frederik og William smagte alle på pastaen, men da det blev Kate's tur, sendte hun sin mand et "sigende blik" inden hun høfligt afslog, beretter det australske ugetidsskrift Women's Weekly.

Det er en kendt sag, at gravide kvinder frarådes at spise jordnøddeprodukter, da disse kan forårsage en dødelig allergi hos det ufødte barn.

En talsmand for det britiske hof afviser at kommentere rygterne om, at hertuginde Catherine, der blev gift med prins William i april i år, er gravid.

Kilder ved Buckingham Palace afviser dog overfor britiske aviser, at hertuginden selv er allergisk over for nødder af nogen slags.

- Der er ingen grund til, at hun ikke skulle smage på jordnøddepastaen. Hun er ikke allergisk, siger en kilde ved hoffet til britiske Daily Mail.

Samtidig påpeger den internationale presse, at hertuginden under besøget i København igen og igen tog sig til maven.

- Kate kunne ikke lade være med at røre sin mave. Det var meget påfaldende. Hun blev ved med at klappe den og holde sine hænder om den. Hun må have gjort det ubevidst, siger en iagttager, der var til stede i Unicef-centret, til den amerikanske underholdningshjemmeside The Hollywood Gossip.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.