Amerikanske barnløse skal ikke have lov til at adoptere russiske børn, mener det russiske parlament, som har sagt ja til et forbud.

RUSLAND: Russisk adoptivbørn skal ikke ende hos amerikanske forældre. Det vil det russiske parlament sørge for, skriver BBC.

Parlamentsmedlemmerne har med et overvældende flertal stemt et lovforslag igennem, som forbyder amerikanere adoption fra Rusland. Det sker som et modsvar mod den lov, der blev stemt igennem i USA tidligere på måneden, som sanktionerer Rusland for at overtræde menneskerettighederne.

Samtidig kommer det i kølvandet på adskillige sager om, at russiske børn tilsyneladende er blevet mishandlet i USA.

Lovforslaget, som skal gennem den endelige afstemning i Underhuset på fredag, vil - hvis det også her bliver et ja - annullere den adoptionsaftale, som Rusland og USA begge underskrev i juli.

Selv om der er stor opbakning i parlamentet, er topfigurer tæt på præsident Vladimir Putin knap så begejstrede. De mener ifølge BBC, at det er at gå for langt.

Udenrigsministeren Sergei Lavrov kritisere afstemningen, og uddannelsesminister Dmitry Livanov vurderer, at det kan resultere i, at russiske adoptionsbørn bliver efterladt uden noget håb overhovedet for at finde et hjem.

Kun få børn fra Rusland bliver bortadopteret til udenlandske familier. I 2011 var det blot omkring 3.400, og næsten en tredjedel flyttede hjem til en familie i USA.

Putins talsmand har ligeledes taget afstand fra lovforslaget med udmeldingen om, at parlamentsmedlemmerne er blevet »følelsesmæssigt« påvirkede, og at Kreml holder igen. Også fra menneskerettighedsgrupper lyder der kritik, og politiet har tilbageholdt 30 mennesker efter en protest mod forbuddet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.