Lyt til artiklen

»Det vil være endnu en åbenlys provokation mod Rusland.«

Den russiske ambassadør i USA, Anatolij Antonov, har nu kommenteret forlydenderne om, at amerikanske kampvogne kan være på vej til Ukraine.

I en række udtalelser, som den russiske ambassade i Washington har delt på beskedtjenesten Telegram, hævder han, at USA vil gøre det for at forsøge at 'påføre Rusland et strategisk nederlag'.

Det skriver VG og det norske nyhedsbureau NTB.

Arkivfoto af den russiske ambassadør Anatolij Antonov.
Arkivfoto af den russiske ambassadør Anatolij Antonov. Foto: MARK WILSON
Vis mere

»Det er åbenlyst, at Washington bevidst forsøger at påføre os et strategisk nederlag,« forklarer Anatolij Antonov.

»Hvis USA beslutter sig for at levere kampvogne og begrunder det med argumenter om 'våben til at forsvare sig selv', så går den ikke. Det vil være endnu en åbenlys provokation mod Rusland. Ingen må være i tvivl om, hvem der er den egentlige aggressor i denne konflikt,« siger ambassadøren videre.

Hans udtalelser kommer i kølvandet på meldinger fra flere amerikanske medier, der tirsdag skrev, at USA – ligesom Tyskland – skulle være klar til at sende avancerede kampvogne afsted til Ukraine.

Ifølge de amerikanske medier forventes USA at offentliggøre det onsdag.

Der skulle være tale om kampvogne af typen M1 Abrams.

Tirsdag aften skrev den tyske avis Der Spiegel også, at den tyske regering var klar til selv at sende mindst ét kompagni af Leopard 2-kampvogne til Ukraine.

Et kompagni består typisk af 14 kampvogne, skriver Reuters.

I sine udtalelser på Telegram gør Anatolij Antonov det ifølge VG klart, at de amerikanske kampvogne vil blive ødelagt af det russiske militær 'på samme måde som alt andet NATO-materiel' er blevet det.