Lyt til artiklen

Det var vildt populært, men ikke alle brød sig om Facebooks gimmick, med et regnbue-filter, som brugerne kunne lægge over deres profilbillede for at signalere, at de støtter homo-vielser.

Hvis du var på Facebook i weekenden, har du sikkert set venners profilbilleder have et regnbuefarvet filter henover sig. Måske har du også selv farvet dit profilbillede.

Regnbue-filterværktøjet blev indført af Facebook efter USAs højesteret i sidste uge kom med en skelsættende afgørelse, der gør det muligt for homoseksuelle at blive gift i hele USA.

Men i nogle områder som i Rusland og den arabiske verden blev initiativet langt fra mødt af begejstring - snarere af fjendtlighed. Det skriver BBC.

I Rusland blev der lavet en modreaktion, hvor Facebook-brugerne kunne lægge et filter med farverne fra det russiske flag ind over deres profilbillede.

»Vores svar til regnbue-verden # Proudtoberussian,« lød kommentaren fra Elena Starkova, der bor i Moskva.

Rusland har kontroversielle love, der forbyder personer at give information om homoseksualitet til unge under 18 år. En nylig meningsmåling i Rusland viste, at mere end 80% af russerne er imod at tillade ægteskaber for personer af samme køn.

Trods dette valgte nogle russere at svarer tilbage på den russiske modreaktion.

Anna Koterlnikova, der havde givet sit profilbillede et regnbuefilter kommenterede det sådan:

»Undskyld! Jeg er hetero og russisk, men jeg er ikke homofob.«

Også i Mellemøsten, har mange Facebook-brugere reageret kraftig mod regnbue-filtret.

»Det er et budskab, der gør mig ked af det,« skrev den egyptiske Twitter-bruger Sharif Najm, mens Rami Isa fra Syrien tweeted: »Pokker tage jer og jeres ægteskab. I har fordrejet vores uskyldige barndomssymbol. Vi plejede at kunne lide regnbuen.«

Ahmad Abd-Rabbuh, en egyptisk professor i politisk videnskab, sagde, at homoseksuelle ægteskaber »ikke er i harmoni med samfund og kultur.«

»Jeg ved, at jeg gør mange af mine venner sure nu,« skrev han.