Byen Bakhmut i Ukraine, der de seneste seks måneder har været særdeles omstridt territorie, kan nu være på vej til at falde i russernes hænder.

De ukrainske styrker har indtil nu haft succes med at holde de russiske soldater fra at tage kontrollen over byen, hvilket har affødt sloganet 'Bakhmut holder.'

Men det kan ifølge BBC ændre sig snart.

Årsagen til udviklingen skal findes i russernes udvidede indsats i området. Byen angribes fra tre sider af de russiske styrker, der tæller både almindelige soldater og lejesoldater fra den berygtede Wagner-gruppe.

En ukrainsk soldat fortæller BBC, at byen lever på lånt tid, men at de har en ambition om at få så meget ud af tiden som muligt.

Kampen om Bakhmut er en af krigens blodigste og mest omkostningsfulde. Flere steder anslås det, at der er op mod flere hundrede døde om dagen under kampene i byen.

Det er ifølge Times Magazine ikke helt tilfældigt, at russerne er så interesserede i at indtage Bakhmut.

Hvis man fra russisk side vil indtage de ukrainske byer Donetsk og Luhansk på sigt, så er Bakhmut et godt taktisk udgangspunkt, lyder vurderingen fra Michael Kofman, der er leder af Russiske Studier på de amerikanske Center for Flåde Analyse, i artiklen fra Times Magazine.