Nato definerer sig som en forsvarsalliance, men hos Vladimir Putin og den russiske ledelse er opfattelsen en ganske anden.

Det får Sverige nu at føle.

Sammen med Finland ansøger Sverige om medlemskab af Nato, men ifølge Ruslands ambassadør i landet vil en optagelse i forsvarsalliancen hverken gavne svenskernes egen eller Europas sikkerhed.

Tværtimod.

»Hvis nogen stadig skulle få det indtryk, at det på en eller anden måde skulle forbedre Europas sikkerhed, så vær forvisset om, at de nye medlemmer af den fjendtlige blok vil blive legitime mål for russiske gengældelsesaktioner, inklusiv dem af militær karakter,« siger den russiske ambassadør i Sverige, Viktor Tatarintsev, ifølge Euronews.

Det er bestemt ikke første gang, Rusland truer Sverige og Finland – men ambassadøren tager truslerne til et nyt niveau.

Viktor Tatarintsev kritiserer Sverige for at træffe en 'forhastet' beslutning uden at basere den på en folkeafstemning og advarer om, at svenskerne 'tager et skridt mod afgrunden' ved at søge medlemskab af Nato.

Ambassadøren hævder – uden at fremlægge beviser for påstanden – at Natos ledelse har planer om 'at gå helt ind i konflikten', hvormed han sandsynligvis henviser til krigen mellem Rusland og Ukraine.

»I så fald vil svenskerne uden tvivl blive trukket ind og sendt i døden for andres interesser,« lyder det fra Viktor Tatarintsev.

Han tilføjer, at Natos samlede grænse til Rusland næsten vil blive dobbelt så lang, hvis Finland og Sverige bliver optaget.

Hverken Sverige eller Finland er blevet medlemmer af Nato. Finlands vej ser lettere ud end Sveriges, idet Tyrkiet stiller sig på bagben overfor svenskerne.