Ordstrid optrappes mellem Rusland og USA om beslaglagte russiske diplomatiske ejendomme og udviste diplomater.

USA's forsøg på at stille betingelser for at levere beslaglagt russisk ejendom tilbage er ifølge den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, det samme som "røveri ved højlys dag".

Striden handler om, at USA's afgående præsident, Barack Obama, i december beordrede to russiske diplomatiske ejendomme beslaglagt. Samtidig blev 35 russiske diplomater udvist.

Det skete med beskyldninger om, at Rusland havde blandet sig i det amerikanske præsidentvalg.

Rusland siger, at meget nu afhænger af, hvad der kommer ud af et møde i Washington. Det finder sted sent mandag mellem russiske og amerikanske forhandlere.

Lavrov, som mandag besøgte Hviderusland, blev også citeret for at tale om "antirussiske følelser« i USA. Han siger, at de forhindrer et internationalt russisk-amerikansk samarbejde.

I sidste uge truede Lavrov desuden med hævn, såfremt sagen ikke blev løst.

»Vi håber stadig, at USA som fortaler for retsstaten omsider vil respektere sine internationale forpligtelser,« sagde Lavrov.

»Hvis det ikke er tilfældet, vil vi være nødt til at gøre gengæld. Det er diplomatiets regler om gensidighed i internationale anliggender,« sagde han.

En russisk talsmand i Moskva siger, at det er "fuldstændigt uacceptabelt, at amerikanerne stiller betingelser for at levere ejendommene tilbage.

Ifølge Izvestia har Rusland haft overvejelser om at overtage to amerikanske diplomatiske ejendomme i Moskva og Sankt Petersborg. Rusland overvejer også at udvise omkring 30 amerikanske diplomater, skriver avisen.

Amerikanske efterretningstjenester har konkluderet, at Rusland stod bag hacking i forbindelse med USA's præsidentvalg.

/ritzau/Reuters