25-årige Samantha Brown havde forsynet parret med scanningsbilleder og statusrapporter fra lægekonsultationerne. Der havde bare aldrig været et barn.
25-årige Samantha Brown havde forsynet parret med scanningsbilleder og statusrapporter fra lægekonsultationerne. Der havde bare aldrig været et barn. Foto: Maria Hedegaard/Arkivfoto

Surrogatmor modtog en klækkelig sum penge for at bære deres barn, inden hun knust måtte fortælle, at hun havde mistet det i en trafikulykke. Det var bare ikke sandt.

Benita og Mark Cutter var ikke selv i stand til at få børn, men parret, der var blevet gift fire år forinden, ønskede sig så brændende et fælles kærlighedsbarn.

Derfor søgte de efter en surrogatmor på internettet og blev introduceret til 25-årige Samantha Brown, der indvilligede i at bære deres barn mod en hyre på godt 81.000 kroner, skriver Dailymail.

Undervejs i forløbet kunne hun glæde dem med scanningsbilleder og små statusrapporter, og parret glædede sig til fødslen af det lille barn, som de allerede havde fortalt Benita Cutters to adoptivbørn om.

Snart ramte ulykken dog både parret og deres surrogatmor, da Samantha Brown måtte fortælle, at hun havde været ude for en trafikulykke og havde mistet deres kommende barn.

Derefter sendte hun dem et billede af det dødfødte barn.

Den unge kvinde fik dog sine penge, da hun havde holdt sin del af aftalen, ladet sig inseminere med Mark Cutters sæd med hjælp fra sin daværende kvindelige kæreste og båret barnet, indtil den frygtelige ulykke ramte.

Problemet var bare, at der aldrig havde været et barn.

baby

Undervejs i forløbet havde hun sendt parret falske scanningsbilleder og refereret til lægekonsultationer, som aldrig havde fundet sted.

Udover de 81.000 kroner havde hun bedt om yderligere tilskud til ventetøj, babytøj, rejseudgifter samt en erstatning for det job, hun efter eget udsagn havde mistet grundet komplikationer under graviditeten.

Det var først, da hun sendte et billede af det dødfødte barn, som hun angiveligt skulle have taget med en mobiltelefon kort tid efter fødslen, at alarmklokkerne begyndte at ringe hos parret.

Benita og Mark Cutter syntes blot, det så ud som om, at barnet sov. Desuden lignede det ikke, at klædet, hvori babyen var svøbt, kom fra et hospital.

De ringede fluks til hospitalet – men de kendte ingen Samantha Brown.

25-årige Samantha Brown erklærede sig skyldig i svindlen. Hun har tidligere været dømt for at skyde en nabo i hovedet med en luftriffel i raseri over måger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.