Lyt til artiklen

Han er mest kendt for at være Donald Trumps advokat under Trumps embedsperiode.

Og nu forlyder det, at han er et mål for en kriminel efterforskning i Georgia i forbindelse med ​​valgindblanding.

Det skriver New York Times.

Det er advokater for Rudy Giuliani, der er blevet informeret om, at Giuliani bliver efterforsket i Georgia for valgindblanding.

Giuliani, der stod i spidsen for bestræbelserne på at holde Trump ved magten som hans personlige advokat, viste sig i de seneste uger at være en central figur i undersøgelsen som omfatter det meste af Atlanta.

Tidligere på sommeren afhørte anklagerne i sagen vidner om Giulianis optræden i december 2020. Her skulle han have brugt timer på at overbevise og sprede falske konspirationsteorier om hemmelige kufferter med demokratiske stemmesedler og korrupte stemmemaskiner.

Han er sat til at møde for en storjury mandag i byen Atlanta, efter at en dommer har beordret ham til at efterkomme en stævning.

Giulianis advokat, Robert Costello, siger til den amerikanske avis, at det er Fulton Countys distriktadvokat - som har ansvaret for efterforskningen - der har informeret Giuliani om, at han er genstand for undersøgelserne.

Costello siger også, at anklagerne må "lide af vrangforestillinger", hvis de forventer, at Giuliani vil fortælle dem om samtaler, som Giuliani har haft med tidligere præsident Trump.

Costello siger, at Giuliani vil henvise til sin ret til ikke at afsløre information om samtaler mellem sig selv og sin klient Trump.

Efterforskningen i Georgia er en af flere undersøgelser af Trumps forsøg på at påvirke valgresultatet i 2020, hvor Joe Biden vandt præsidentvalget.

Trump har fejlagtigt hævdet, at han vandt i Georgia, som var en nøglestat i valget.